La justícia valenciana té rostre de dona

Les presidentes dels principals òrgans col·legiats reivindiquen a València la necessària transformació del tercer pilar de l'Estat.

Acte d'aquest dimecres
Acte d'aquest dimecres / @GVAjusticia

Encara que les dones representen més del 50% de la judicatura espanyola, són una minoria les que ocupen càrrecs de responsabilitat. Però la Comunitat Valenciana n'és una excepció, ja que són elles les que presideixen els màxims òrgans de decisió.

Aquesta vesprada s'han reunit a València les presidentes dels principals òrgans col·legiats per a reivindicar la transformació del tercer pilar de l'Estat. Entre elles hi havia la consellera de Justícia, Gabriela Bravo; la fiscal superior de la Comunitat Valenciana, Teresa Gisbert, o Pilar de la Oliva, presidenta del Tribunal Superior de Justícia, l'única d'Espanya . També Auxiliadora Borja, la degana del Col·legi d'Advocats de València.

En la trobada totes han reflexionat sobre com cal transformar la justícia. Damunt la taula hi havia assumptes com el sostre de vidre o la formació en perspectiva de gènere de tots els professionals dels cossos judicials.

També et pot interessar

stats