La justícia reconeix una veïna d’Oriola com la primera víctima de l’anticonceptiu Essure

Després de diverses intervencions quirúrgiques, la dona ha perdut les trompes de Fal·lopi i l'úter, i té seqüeles en les relacions sexuals

Imatge del contraceptiu Essure / À Punt NTC

Un jutjat d'Oriola ha reconegut, per primera vegada a Espanya, una víctima de l'anticonceptiu Essure, que es va utilitzar com a alternativa al lligament de trompes. 

Aquesta dona, que s'estima més quedar-se en l'anonimat, ha patit un malson des que es va implantar aquesta mena de DIU irreversible. El metge li va assegurar que seria el mateix efecte que lligar-se les trompes, però sense cirurgia. Des del principi va notar que alguna cosa no anava bé. "Tenia mal de cap molt fort, contraccions, dolor pèlvic i inclús pèrdua de memòria", ha explicat l'afectada.

Tot i portar-lo, es va quedar embarassada, però va avortar en vista dels possibles efectes de l'Essure sobre el fetus. Després de quatre intervencions quirúrgiques per a llevar-li el contraceptiu, aquesta dona ha perdut les trompes de Fal·lopi i l'úter, i té seqüeles en les relacions sexuals.

Unes 80.000 espanyoles porten encara aquest contraceptiu. Hi ha més de mil afectades pels efectes secundaris. Bayer va retirar-lo del mercat el 2018 davant de l'allau de denúncies, però el jutjat d'Oriola ha sigut el primer a Espanya que ha condemnat aquest laboratori per concloure que el producte era defectuós i sense prou informació. Bayer ha de pagar 226.000 euros a l'afectada, però ha apel·lat contra aquesta sentència al Tribunal Suprem. 

També et pot interessar

stats