La justícia permet eixir Urdangarin de la presó un cap de setmana al mes

La decisió s'adopta, en contra del criteri de la Fiscalia, per a pal·liar la situació d'aïllament que viu l'exduc de Palma a Brieva.

Urdangarin ix de la presó el primer dia de voluntariat
Urdangarin ix de la presó el primer dia de voluntariat / Arxiu

El jutjat de vigilància penitenciària número 1 de Castella i Lleó ha aprovat l'eixida d'Iñaki Urdangarin de la presó de Brieva (Àvila) un cap de setmana al mes per a pal·liar la situació d'aïllament en la qual viu en aquest centre, una presó per a dones. El jutge ha adoptat la decisió després de la proposta d'Institucions Penitenciàries, a la qual s'ha oposat la Fiscalia, segons han informat aquest divendres fonts del Tribunal Superior de Justícia de Castella i Lleó.

El reclús es mantindrà en segon grau, encara que s'aplica aquesta mesura pròpia del tercer, per a pal·liar la situació d'aïllament en la qual viu no per voluntat pròpia, sinó per imposició d'Institucions Penitenciàries per raons de seguretat. Tot i això, la resolució judicial no és executiva fins que no siga ferma.

L'exduc de Palma va ingressar a la presó el 18 de juny de 2018 per a complir una condemna de cinc anys i deu mesos de presó per delictes de corrupció en el cas Nóos. Des de principis d'any té autoritzades eixides tres dies a la setmana per a fer voluntariat.

També et pot interessar

stats