Justícia obliga una empresa de Torrevella a readmetre una dona víctima de violència de gènere

 L’administrador de l’empresa, exparella de la treballadora, té una orde d’allunyament per maltractar-la

Justícia obliga una empresa de Torrevella a readmetre una víctima de violència de gènere / À Punt NTC

El Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana ha anul·lat l'acomiadament d'una víctima de violència de gènere per considerar-lo discriminatori. La treballadora de l’empresa ubicada a Torrevella va denunciar la seua parella, que també és administrador del negoci, per violència de gènere. Quan els tribunals li van donar la raó i el van condemnar a dos anys d'allunyament per maltractar-la, ell la va acomiadar al·legant que no podia complir la seua faena. 

“Als onze o dotze dies, va rebre una carta d’acomiadament, amb la coincidència que la seua parella era el seu cap” explica Pedro José Munera, l’advocat defensor. 

L'alt tribunal considera discriminatori l'acomiadament, perquè sanciona i castiga de nou la víctima de violència de gènere. “L'estan acomiadant per la condició de dona, però és que a més sofreix un castic addicional com és ser una víctima de violència de gènere”, segons explica l’advocat, raó per la qual s’ha pronunciat el jutjat. 

A més de la readmissió, el Tribunal Superior de Justícia condemna l'empresa a d'indemnitzar-la per danys morals i perjuís, amb més de 6.000 euros.

També et pot interessar

stats