La justícia italiana ordena alliberar l’Open Arms

El vaixell de l’organització humanitària està segrestat per les autoritats des del 21 passat d’agost.

El vaixell Open Arms en una imatge d’arxiu
El vaixell Open Arms en una imatge d’arxiu / Friedrich Bungert (Open Arms)

La justícia italiana ha ordenat aquest dijous l’alliberament de l’Open Arms, que romania segrestat per les autoritats italianes des del passat 21 d’agost, quan es va produir el desembarcament dels migrants rescatats a Lampedusa, segons informa l’agència Adnkronos.

El vaixell de rescat de l’ONG espanyola va ser segrestat per ordre del fiscal d’Agrigent, després que aquest pujara a bord i comprovara la situació en què es trobaven els migrants després de quasi dues setmanes des que els van rescatar. El jutge Stefano Zammuto ha ratificat el segrest en el marc de la investigació oberta contra l’administració italiana per no haver permés el desembarcament, però n’ha ordenat la devolució a l’ONG perquè “no s’atribueix cap responsabilitat a l’organització i la tripulació”.

La Creu Roja orientarà els quinze migrants arribats a Espanya

La Creu Roja oferirà als quinze migrants que va rescatar l’embarcació, que arribaran aquest divendres a la badia d’Algesires, orientació jurídica i psicosocial. Els ajudarà a contactar amb les famílies i valorarà la situació de vulnerabilitat que afronten al centre de Chiclana, que gestiona la institució i que té 500 places disponibles.

L’organització oferirà el primer acolliment al port, el qual consisteix a proporcionar-los aliments, roba i atenció sanitària. Passat un breu espai de temps, es fan càrrec les Forces de Seguretat de l’Estat per a atendre la seua situació administrativa.

Arriben aquest divendres al matí

La ministra de Defensa en funcions, Margarita Robles, ha indicat que es preveu que el vaixell Audaz arribarà aquest divendres vora les huit del matí, encara que s’ha mostrat cauta perquè la navegació depén de les condicions marítimes. “La travessia transcorre amb absoluta normalitat, els migrants que van a bord estan tranquils i molt agraïts”, ha manifestat als mitjans.

També et pot interessar

stats