La justícia italiana arxiva les denúncies de Juana Rivas per suposats maltractaments

La jutgessa al·ludeix a denúncies “inversemblants”, l’absència de “proves” i la “manipulació” dels dos fills menors contra el pare.

Imatge d'arxiu de Juana Rivas al tribunal de Càller (Itàlia)
Imatge d'arxiu de Juana Rivas al tribunal de Càller (Itàlia) / Efe

El tribunal de Càller (Itàlia) ha arxivat les huit denúncies que Juana Rivas va presentar per maltractament contra l’exparella, l’italià Francesco Arcuri. En aquestes denúncies s’inclou la que va presentar el juliol de 2016 per violència de gènere després d’eixir d’Itàlia amb els fills. En aquesta denúncia es va basar per a no retornar els menors al pare, incomplint així les resolucions que l’obligaven a fer-lo.

Per aquests fets Juana Rivas va ser condemnada a Espanya a cinc anys de presó per dos delictes de sostracció de menors després d’estar un mes desapareguda amb els seus dos fills per a no entregar-los al pare. Està pendent que es resolga el recurs presentant per la defensa

Per a justificar l’arxiu, la jutgessa argumenta que les denúncies són “inversemblants” i “inconsistents”, i al·ludeix també a l’absència de “proves” i a la “manipulació” dels dos fills menors contra el pare.

Arxivament de la denúncia també al jutjat de Granada

D’altra banda, a Espanya, el jutjat d’instrucció número 9 de Granada ha declarat el sobreseïment d’altra denúncia de Rivas a Arcuri per, suposadament, aportar a les autoritats espanyoles “documents falsos en els quals es deia que els menors tenien la nacionalitat italiana”, quan són espanyols de naixement.

La jutgessa afirma que la demanda va ser presentada per l’Advocacia de l’Estat espanyol a requeriment de l’italià, i no per Arcuri, que va instar el govern italià, conforme al conveni de la Haia aplicable, que es tramitara la devolució dels xiquets al país de la seua residència. Per a això, afig, va aportar la documentació precisa davant el govern italià, “sense que s’hi detectara cap falsedat”.

“En cap moment s’ha discutit ni negat que els xiquets nasqueren a Espanya i siguen espanyols, el que succeeix és que tenen la seua residència a Itàlia i són també italians en ser fills de pare italià”, agrega.

També et pot interessar

stats