La justícia investiga Tsunami Democràtic per indicis de terrorisme

La Guàrdia Civil ha clausurat les pàgines web i les xarxes socials de la plataforma independentista. .

La justícia investiga Tsunami Democràtic per indicis de terrorisme
La justícia investiga Tsunami Democràtic per indicis de terrorisme

El jutge de l'Audiència Nacional Manuel García Castellón ha ordenat a la Guàrdia Civil clausurar les pàgines web de la plataforma Tsunami Democràtic, promotora de les mobilitzacions contra la sentència del 'procés', en el marc d'una investigació per indicis de delictes de terrorisme. A més,també s'ha ordenat el tancament dels seus perfils en xarxes socials. 

El jutge, que és el mateix que va empresonar a set integrants dels Comités de Defensa de la República (CDR), ha adoptat aquesta decisió a instàncies de la Fiscalia per "imputacions semblants" a les dels detinguts, segons han indicat fonts jurídiques.

Els set CDR van ingressar a la presó el 26 de setembre per delictes de pertinença a organització terrorista, fabricació i tinença d'explosius i conspiració per a causar estralls. No obstant això, només es poden bloquejar aquells dominis situats a Espanya, per la qual cosa si aquests es troben en l'estranger no es pot procedir a bloquejar-los de manera immediata.

El ministre de l'Interior en funcions, Fernando Grande-Marlaska, ha explicat aquest divendres que hi ha avanços en les investigacions sobre els "autors intel·lectuals" dels disturbis de l'última setmana a Catalunya i que Tsunami Democràtic era una de les plataformes sobre les quals el departament ha posat el focus.

No és la primera vegada que un jutge clausura un lloc web relacionada amb el 'procés'. Fa just dos anys, el jutjat d'instrucció número 13 de Barcelona va ordenar a la Guàrdia Civil el tancament de referendum.cat, el portal que va posar en marxa el govern de Carles Puigdemont per a informar sobre el referèndum d'independència de l’1 d’octubre. 

També et pot interessar

stats