La justícia europea estableix que l'empresa haurà de pagar les ulleres per a treballar amb pantalles

El TJUE recalca que, perquè l’empleat es beneficie de la compensació, la deficiència visual no té per què ser conseqüència directa del treball amb pantalles

El Tribunal de Justícia de la Unió Europea respon una qüestió prejudicial d’un tribunal romanés

El Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) ha dictaminat que serà a càrrec de l’empresa el cost de les ulleres graduades o de les lents de contacte d'aquells empleats que treballen enfront d'una pantalla d'ordinador i que les necessiten per a desenvolupar les seues funcions.

La sentència, del 22 de desembre, respon a una qüestió prejudicial d’un tribunal romanés. El cas és el d’un empleat públic a qui el treball amb pantalles li va ocasionar un deteriorament de la vista. Seguint les recomanacions del seu metge, el funcionari va haver de posar-se ulleres per a corregir la vista i va reclamar el cost (uns 530 euros) a l’empresa, la qual es va negar a reemborsar aquesta la quantitat.

El TJUE recalca que, perquè l’empleat es beneficie de la compensació, la deficiència visual no té per què ser conseqüència directa del treball amb pantalles. I adverteix que l’obligació de l’empresa no pot complir-se mitjançant l'abonament d'un complement salarial, sinó bé mitjançant el lliurament directe de dispositius correctors especials o bé mitjançant el reembossament de les despeses que el treballador haja hagut d'efectuar.

També et pot interessar

stats