Subalterns, administratius, educadors socials o infantils, psicòlegs: Justícia inicia l'estabilització de 2.500 places

El termini de presentació de sol·licituds s'inicia aquest dimecres i finalitza el 15 de desembre

La Ciutat de la Justícia, on han declarat els dos alts càrrecs de Sanitat i l'IVAJ, aquest dimarts
La Ciutat de la Justícia, en una imatge d'arxiu / À Punt NTC

La Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública ha convocat una oferta d'ocupació pública (OPO) extraordinària de 2.514 places per a l'estabilització del personal que té en situació d'interinitat des d'abans de 2016. La convocatòria s'emmarca en l'objectiu de reduir la xifra de treballadors interins des del 50% de l'actual plantilla de Justícia fins al 8%, en aplicació del conegut com el decret Iceta [pel ministre Miquel Iceta], del que ha resultat la Llei de 20/2021 de mesures urgents per a la reducció de la temporalitat en l'ocupació pública. La norma deriva d'un dictamen del Tribunal Superior de Justícia de la Unió Europea que insta Espanya a reduir a curt termini les altes taxes de temporalitat en el personal de les administracions públiques.

Les 2.514 places d'aquesta convocatòria extraordinària de Justícia es cobriran mitjançant un sistema de concurs, en el qual es tindran en compte l'experiència, la titulació, la formació i el coneixement d'idiomes, segons ha informat l'administració autonòmica en un comunicat.

Addicionalment, Justícia convocarà 574 més al desembre, en aquest cas mitjançat concurs oposició, dins el mateix objectiu d'estabilitzar la plantilla. Tots dos processos hauran d'estar finalitzats abans del 31 de desembre del 2024. En paral·lel hi ha la convocatòria pública de 5.000 places més dins els processos oberts el 2017, 2018 i 2019 i en el marc de la mateixa finalitat: reduir la temporalitat al 8% que marca la llei.  A aquests processos d'estabilització s'hi suma la convocatòria ordinària de 2022, ja publica, que oferta 588 places.

Les incripcions, des del 16 de novembre al 15 de desembre

El termini de presentació de sol·licituds per a la nova OPE extraordinària de 2.514 places s'iniciarà a les 9.00 hores d'aquest dimecres, 16 de novembre, i finalitzarà el pròxim 15 de desembre a les 23:59 hores. S'hi estableixen dues fases: cita prèvia i presentació de la sol·licitud.

La cita prèvia es podrà sol·licitar a través de l'enllaç habilitat en el web de la Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública.

Les persones que acrediten formar part d'una família nombrosa o monoparental de categoria general gaudiran d'una bonificació del 50% de la quota. En quedaran exemptes les persones amb un grau de diversitat funcional igual o superior al 33%, les que formen part d'una família nombrosa o monoparental de categoria especial i les dones víctimes de violència de gènere.

Tècnics d'administració, gestors agrícoles i subalterns

Entre les categories que tenen més places convocades es troben les de tècnic d'administració, administratiu i auxiliar d'administració de la Generalitat, tècnic d'arquitectura, tècnic de psicologia, gestor agrícola, gestor en acció social, especialista en educació especial, auxiliar sociosanitari o subaltern. 

A continuació pots consultar en el Diari Oficial de la Generalitat quines són les categories de les places d’estabilització i quantes hi ha convocades.  

Document
Oferta extraordinària d'ocupació pública d'estabilització
Consulta'l

També et pot interessar

stats