La justícia avala la retirada de la creu dels caiguts a Callosa de Segura

La plataforma en defensa de la creu dels caiguts va denunciar l’Ajuntament al·legant que anava en contra de la llibertat religiosa.

Aquest símbol s’ubicava davant l’església de Sant Martí, declarat bé d’interés cultural
Aquest símbol s’ubicava davant l’església de Sant Martí, declarat bé d’interés cultural / Europa Press

La justícia ha donat la raó a l’Ajuntament de Callosa de Segura i avala la retirada de la creu dels caiguts. Com que la creu estava en una plaça d’ús i domini públic, l’Ajuntament callosí sí que té potestat per a llevar-la en compliment de la Llei de la memòria històrica.

La retirada d’aquest símbol ubicat davant l’església de Sant Martí, declarada bé d’interés cultural (BIC), al mes de febrer, no va estar exempta de polèmica. La plataforma en defensa de la creu dels caiguts va denunciar l’Ajuntament al·legant que anava en contra de la llibertat religiosa. Ara, la justícia ha donat la raó al consistori callosí. 

“No tenim res en contra de cap religió. Nosaltres busquem els valors democràtics i era un monument d’exaltació del feixisme, per la qual cosa estem molt contents amb aquesta sentència”, ha destacat el tinent alcalde Ismael Ballester.

El ple del consistori va acordar el 2016 l’eliminació d’aquest monument de la plaça d’Espanya, fet que va provocar que la plataforma en defensa de la creu hi presentara diverses denúncies. Fins ara, totes s’han resolt a favor de l’Ajuntament.

També et pot interessar

stats