La justícia alça la suspensió als viatges de l'Imserso i podran començar a l’octubre

Les patronals demanaven una actualització de les condicions perquè estimaven que els preus estaven "molt per davall dels costos"

Ja es poden comprar els viatges de l\'Imserso
Imatge d'arxiu d'un viatge de l'Imserso / À Punt NTC

L'Imserso manté la previsió d'iniciar el seu programa de viatges a l'octubre després que un tribunal haja rebutjat els recursos de la patronal dels hotelers i l'autonòmica Hosbec contra els plecs de contractació, aprovats pel Ministeri de Drets Socials.

El Tribunal Administratiu Central de Recursos Contractuals (TACRC) ha emés dos resolucions en què desestima els recursos presentats a la contractació del programa de Turisme Social de l'Imserso per la Confederació Espanyola d'Allotjaments Turístics (Cehat) i per l'Associació Empresarial Hotelera Turística de la Comunitat Valenciana (Hosbec).

El Tribunal confirma la plena legalitat dels plecs de contractació i alça la suspensió del procediment de contractació que va dictar el 5 d'agost, per la qual cosa els viatges de l'Institut de Majors i Serveis Socials mantenen els terminis previstos.

Les patronals de turisme demanaven una actualització de les condicions perquè estimaven que els preus del programa estan "molt per davall dels costos", entre altres revisions.

Es manté el calendari per a la temporada 2021-2022

La impugnació dels plecs de la licitació del programa de turisme social per a la temporada 2021-2022 per part de les patronals no ha suposat cap retard en les operacions de la contractació, de manera que es manté el calendari previst d'adjudicació dels lots al setembre per a iniciar els viatges a l'octubre, tal i com estava programat.

L'Institut dels Majors destaca que continua treballant perquè la represa d'aquesta activitat es puga realitzar en la temporada 2021-2022 amb totes les mesures de seguretat i amb l'ànim de recuperar una activitat d'envelliment actiu i saludable “tan important i necessària per a les persones majors i per al manteniment de l'ocupació en el sector turístic”.

Hosbec: “Els plecs són absolutament immorals per al sector”

La patronal hotelera valenciana ha afirmat que la desestimació del seu recurs per part del tribunal pot verificar que els plecs de l’Imserso són legals, encara que manté que, al mateix temps, són "absolutament immorals i injustos amb el sector".

Així ho ha declarat el president d’Hosbec, Toni Mayor, que ha indicat que el tribunal no ha tingut en compte l'informe de costos presentat per la patronal, "i no considera rellevant per al contracte el compliment de les condicions dels treballadors, per no ser el servei hoteler un servei que contracte directament l'Imserso".

Mayor ha recordat que el sector hoteler ha patit "com cap altre amb aquesta pandèmia" i considera que "està condemnat de nou a un marc de ruïna absoluta".

També et pot interessar

stats