Jusapol es manifesta a Madrid per a demanar l'equiparació salarial amb els Mossos d’Esquadra

La protesta ha congregat més de cent mil persones, segons l'organització, que demana incrementar els 807 milions compromesos fins al 2020.

PP, Ciutadans i Vox hi han estat presents per a donar suport als col·lectius manifestants
PP, Ciutadans i Vox hi han estat presents per a donar suport als col·lectius manifestants / Europa Press

En plena precampanya electoral, policies nacionals i guàrdies civils han tornat a eixir al carrer aquest dissabte per a exigir l'equiparació salarial amb els Mossos d'Esquadra. Una pujada de sou que, tot i no eixir avant en els pressupostos, el govern de Pedro Sánchez va aprovant a través de decrets. 

L'acord que tancaren el Ministeri d'Interior i diversos sindicats i associacions professionals el maig de 2018, plantejava un procediment d'equiparació gradual de les condicions econòmiques dels agents de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil amb les policies autonòmiques, que es desenvoluparia al llarg de tres anys, 2018, 2019 i 2020, i arribaria als 807 milions d'euros. Una xifra insuficient per a la plataforma Jusapol, convocant de la protesta, que demana més diners.

La concentració ha congregat més de cent mil persones davant de la Puerta del Sol de Madrid, segons l'organització. La delegació del govern espanyol ha rebaixat la xifra a 19.000. PP, Ciutadans i Vox hi han estat presents per a donar suport als col·lectius manifestants. Unides Podem, tot i no haver pogut assistir a la protesta, ha traslladat a Jusapol que es compromet amb les reivindicacions, segons ha confirmat el president de l'entitat, Natan Espinosa. Ha comentat també, sobre el PSOE, que "s'ha excusat perquè no podia vindre".

També et pot interessar