El jurat va absoldre López perquè ningú el va veure i no hi ha proves que disparara la sogra

L'Audiència d'Alacant ha dictat sentència absolutòria per a l’únic acusat de matar María del Carmen Martínez.

El jurat va absoldre López perquè ningú el va veure i no hi ha proves que disparara la sogra
El jurat va absoldre López perquè ningú el va veure i no hi ha proves que disparara la sogra

El jurat popular del cas Sala va declarar "no culpable" Miguel López del crim a tirs de la seua sogra, María del Carmen Martínez, perquè ningú el va veure i per falta de proves que fora la persona que efectuara els trets.

L'Audiència d'Alacant ha dictat sentència absolutòria per a López, l'únic acusat en el juí d'un suposat delicte d'assassinat i un altre de tinença il·lícita d'armes, pels quals se li demanaven 24 anys de presó.

La sentència dictada per la presidenta del tribunal, la magistrada Francisca Bru, detalla que el jurat popular va emetre el veredicte de "no culpable" amb 6 vots a favor i 3 en contra. "Ningú va atestar en l'acte de la vista oral" haver vist López "acompanyar la seua sogra al llavador de cotxes" ni els "fets posteriors".

La sentència apunta que, en el veredicte, el jurat va concloure "expressament que la prova de la parafina va donar negatiu, segons l'informe pericial de residus de tir i s'hi indica que no hi ha rastres de Miguel ni ADN en l'escenari del crim".

Respecte a la pistola utilitzada, el jurat va estimar que aqusta "no s'ha trobat" i va afegir "expressament que, com no ha sigut provat que Miguel López disparara, és irrellevant que no tinguera llicència d'armes adequada per a la classe d'arma que es va utilitzar en el crim".

La sentència ha sigut repartida aquest dilluns a la defensa, l'acusació particular i la Fiscalia. Aquestes dues ultimes ja van anunciar que tenien intenció d'analitzar el contingut per a recórrer en apel·lació davant la sala civil i penal del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV).

Una de les parts que estudiaran detingudament serà l'acta de devolució del primer objecte del veredicte, fet que va ocórrer el divendres 8 a la nit.

També et pot interessar

stats