El jurat popular ja delibera sobre la culpabilitat de l’únic acusat del crim de María del Carmen Martínez

Els integrants hauran de respondre a dotze preguntes i per a declarar-lo culpable caldran, com a mínim, set vots.

L'acusat del crim i gendre de la víctima, Miguel López, en la sessió del judici d'aquest dijous
L'acusat del crim i gendre de la víctima, Miguel López, en la sessió del judici d'aquest dijous / Pepe Morell (Efe)

Els nou membres del jurat popular de l’assassinat de María del Carmen Martínez, viuda de l’expresident de la CAM, ja deliberen sobre la culpabilitat de l’únic acusat i gendre de la víctima, Miguel López. El jurat ja ha rebut l’objecte del veredicte sobre el qual hauran de pronunciar-se.

Seguint el procediment, el jurat ha començat el període d’incomunicació a les 15:00 hores d’aquest dijous per a deliberar una vegada finalitzades totes les sessions del juí oral. El tribunal popular haurà de respondre a dotze preguntes per a determinar la innocència o la culpabilitat de l’acusat. Per a declarar culpable a López haurà de tindre el vot a favor de set dels membres i de cinc en el cas de la innocència.

Les deliberacions són secretes i han d’estar presidides pel portaveu. Es votarà en ordre alfabètic i l’abstenció comporta una sanció i es computarà com a favorable a l’acusat.

La magistrada presidenta del Tribunal del Jurat Popular ha traslladat als membres del jurat popular que en el crim que valoren “no hi ha proves directes” i que, per tant, hauran de valorar “proves indiciàries”, sobre la base que “estiguen acreditades per una prova directa” com a primer requisit.

Deliberacions “plurals”

A més, la presidenta ha assenyalat, com a segon requisit, que han de ser “plurals” o “excepcionalment únic, però d’una singular potència acreditativa”. Les proves també han de ser “concomitants al fet que es jutja” i, finalment, que estiguen “interrelacionades”.

María del Carmen Martínez va rebre dos trets al cap, el 9 de desembre de 2016, a l’interior del seu cotxe en el llavador del concessionari que aleshores regentava l’acusat. Miguel López, marit de la filla menor de la víctima, s’enfronta 24 anys de presó per assassinat amb l’agreujant de parentiu i per tinença il·lícita d’armes.

També et pot interessar

stats