El jurat popular del cas Sala declara no culpable Miguel López

El tribunal popular no considera que l’acusat siga l’autor dels tirs que van matar María del Carmen Martínez.

VÍDEO | El jurat popular del cas Sala declara no culpable Miguel López

El jurat popular ha considerat “no culpable” l’únic acusat pel cas Sala, Miguel López, de l’assassinat María del Carmen Martínez, viuda de l’expresident de la CAM, Vicente Sala. Així mateix, se l’ha declarat no culpable del delicte de tinença il·lícita d’armes. En els dos casos, la votació del jurat ha sigut sis vots a favor de la no culpabilitat per tres que sí, que el consideraven culpable.

La portaveu del jurat popular, integrat per sis dones i tres homes, ha llegit aquest diumenge el veredicte a la sala de vistes davant dels advocats de les parts i dels periodistes, després de quatre dies de deliberacions secretes i en condicions d’incomunicació. 

Ara la magistrada presidenta del tribunal del jurat popular dictarà sentència. La Fiscalia i l’acusació particular coincidien a sol·licitar 24,5 anys de presó: 23 anys per l’assassinat amb traïdoria i agreujant de parentiu i 18 mesos per tinença il·lícita d’armes. 

López ha abandonat el Palau de Justícia d’Alacant amb llàgrimes als ulls i molt emocionat entre aplaudiments dels seus amics minuts després de sentir la sentència del jurat. Un dels seus millors amics, Ricardo, que coneix l’acusat des del col·legi ha afirmat que López ha patit una “pressió enorme” per un procés judicial d’excepcional seguiment mediàtic, que ha provocat en l’entorn una “situació molt complicada”.

També et pot interessar

stats