El jurat dona a conéixer els sis guardonats de la 31a edició dels Premis Jaume I

El veredicte es podrà seguir en ‘streaming’ en el web d’À Punt des de les 13:30 hores.

Acte de proclamació dels guardons en el 30 aniversari dels premis Jaume I
Acte de proclamació dels guardons en el 30 aniversari dels premis Jaume I

El jurat dels Premis Rei Jaume I, integrat entre altres per 19 premis Nobel, dona a conéixer aquest dimarts els guanyadors i guanyadores en les sis categories de la 31a edició d’aquests guardons.

Dotats amb 100.000 euros, una de les majors remuneracions de premis del país, els Jaume I es dediquen a promocionar la ciència i la investigació a Espanya i reconeixen el treball nacional en les categories de recerca bàsica, economia, recerca mèdica, protecció del medi ambient, noves tecnologies i emprenedoria.

A la convocatòria s'han presentat 218 candidatures i la categoria d'emprenedoria és la més nombrosa. Segons l'organització, “el 20% de les candidatures són dones i el 30% del jurat, també”.

En aquesta edició dels guardons han convocat 79 experts de diversos camps per a triar els guanyadors de cada categoria. A més, al jurat s'han incorporat enguany dos nous premis Nobel: Barry Barish, nord-americà de 83 anys i premi Nobel de física el 2017, i Michael Levitt, sud-africà i premi Nobel de química el 2013.

El veredicte dels premis es podrà seguir en streaming en el web d’À Punt a partir de les 13:30 hores.

També et pot interessar

stats