El jurat declara Rodrigo Lanza culpable d'homicidi imprudent per odi

Ha apreciat motius ideològics en la mort de Víctor Laínez, que vestia uns tirants amb la bandera espanyola.

El veredicte estima que no ha quedat provat que Lanza actuara amb l'ànim de causar la mort de Laínez
El veredicte estima que no ha quedat provat que Lanza actuara amb l'ànim de causar la mort de Laínez

El jurat popular ha declarat Rodrigo Lanza culpable per l'homicidi imprudent de Víctor Laínez, de 54 anys, que vestia uns tirants amb la bandera espanyola, i ha apreciat que va actuar per motius ideològics la matinada del 8 de desembre de 2017 en un bar de Saragossa. La sentència es coneixerà la setmana que ve.

El veredicte emés aquest divendres pel jurat en l'Audiència Provincial de Saragossa estima que no ha quedat provat que Rodrigo Lanza actuara amb l'ànim de causar la mort de Victor Laínez, per la qual cosa han descartat el delicte d'assassinat.

El jurat assenyala que la mort es va produir en desplomar-se la víctima i impactar la regió lateral dreta del seu crani contra el terra, “o almenys aquesta és la causa més probable”.

El jurat considera que tampoc ha quedat demostrat que Víctor Laínez portara una navalla o un objecte semblant ni que forcejara amb Rodrigo Lanza en actitud agressiva o violenta quan van mantenir l'enfrontament verbal en el bar. Tampoc ha quedat acreditat que Lanza usara un objecte contundent semblant a un mosquetó o puny americà.

Sí que observen que Lanza va actuar per motius ideològics, encara que mantenen que l'acusat no va veure els tirants. També consideren que l'acusat es va abalançar per l'esquena sobre Laínez i que, per tant, aquest no va poder defensar-se. Aprecien, a més, que va haver-hi un acarnissament contra la víctima quan estava tombat en terra.

Els membres del jurat han rebutjat la tesi de la defensa i han apreciat que Rodrigo Lanza no va sofrir un estat de pànic ni que tinguera una reacció per aquest motiu, per la qual cosa han rebutjat l'atenuant de temor.

L'acusació pública, la particular exercida per Juan Carlos Macarrón i Alexis Guajardo, i la civil exercida per Vox, soli·liciten una pena de 12 anys després de conéixer que el veredicte és homicidi per imprudència. Per part seua, l'advocat de la defensa, Endika Zulueta, sol·licita la immediata posada en llibertat de Rodrigo Lanza.

També et pot interessar

stats