El jurat declara no culpables els set acusats de l'assassinat de l'alcalde de Polop

Juan Cano, successor d'Alejandro Ponsoda, i els altres sis acusats han sigut exculpats.

VÍDEO | El jurat declara no culpables els set acusats de l\'assassinat de l\'alcalde de Polop

El jurat popular declara no culpables els set acusats del crim d'Alejandro Ponsoda, l'exalcalde de Polop (Marina Baixa) que va ser tirotejat el 19 d'octubre de 2007. La magistrada i presidenta del tribunal del jurat, Cristina Costa, ha llegit el veredicte i ha absolt els set acusats.

Els acusats eren l'exregidor d'Urbanisme de Polop i successor de Ponsoda, Juan Cano; l'empresari del calçat Salvador Ros; els responsables del club Mesalina, on segons les acusacions es va ordir el crim, Pedro Hermosilla i Ariel Gatto; i els considerats presumptes autors materials del crim: Raúl Montero Trevejo, Robert Franek i Radim Rakowsk.

Els quatre inductors i instigadors s'enfrontaven a una petició de 25 anys de presó per assassinat amb traïdoria i preu, en concurs amb atemptat contra l'autoritat. Els tres acusats de ser autors materials de l'assassinat s'enfrontaven a una petició de 27 anys de presó, en sumar un delicte de tinença il·lícita d'armes del qual també han sigut absolts.

Cano: "Deixeu-me tranquil. Ja soc una persona normal, soc innocent".

Alguns dels acusats han atés els mitjans de comunicació a la seua eixida de l'Audiència d'Alacant. Juan Cano, que era considerat el principal instigador del crim, únicament ha proclamat la seua innocència: "Deixeu-me tranquil. Ja soc una persona normal, soc innocent".

A més de l'exregidor, Raúl Montero, un altre dels acusats, i també el seu advocat, han demanat que les forces i cossos de seguretat busquen els vertaders autors de l'assassinat. "Crec que no ha guanyat ningú perquè una persona va ser executada d'una forma horrible", ha dit Montero, qui ha tingut paraules per a les filles i la família de l'alcalde assassinat.

Un altre dels acusats, Robert Franek ha admés que ha passat per les tres setmanes "més dures" de la seua vida, les que ha durat el juí, i ha mostrat la seua voluntat d'anar a casa a descansar. Un altre dels absolts de ser autor material, Ariel Gatto, ha indicat que és una "llàstima que haja hagut d'esperar tant de temps", un període que l'empresari Salvador Ros ha qualificat de "calvari".

També et pot interessar

stats