El jurat declara culpable d’assassinat la dona que va estrangular el fill de la seua parella a Elda

També dictamina que la condemnada no siga indultada. L'acusació particular i la Fiscalia demanen la presó permanent revisable.

La dona acusada d'assassinat, la primera per la dreta, durant el judici
La dona acusada d'assassinat, la primera per la dreta, durant el judici / Europa Press

El jurat popular ha declarat culpable d'assassinat la dona acusada d’estrangular el fill d’acollida de la seua parella, a Elda a l'agost de 2017. El jurat ha adoptat la decisió de manera unànime i, a més, considera l’acusada culpable de simulació de delicte perquè, quan va arribar la Policia, va dir que tot havia sigut obra de dos encaputxats que havien entrat al domicili per a robar i abusar sexualment tant d'ella com del menor.

Els fets van ocórrer a la vivenda familiar d'Elda, on, per gelosia, l'acusada va estrangular amb una camiseta el menor, que aleshores tenia 8 anys. Després la dona va tractar d'ocultar aquest fet inventant-se un fals robatori i abusos.

El jurat, que per huit vots ha dictaminat que la condemnada no siga beneficiaria d'un possible indult, ha deliberat durant huit hores, després que el magistrat del cas els ha lliurat l’objecte de veredicte.

Els nou membres del jurat han acordat per unanimitat que l'acusada va atrapar el menor amb una camiseta i li va estrényer el coll fins a la mort, una acció que va executar amb la intenció de posar fi a la vida del xiquet, de huit anys. Així mateix, el jurat ha aprovat per unanimitat que, per a disminuir la capacitat de defensa del xiquet, el va agafar de manera "sobtada i per l'esquena" i també per àmplia majoria (8 vots contra 1), que l’acusada va aprofitar la diferència de força per al seu propòsit.

L'acusada ha llegit el veredicte a la sala a través d'un monitor i ha plorat en silenci. A partir d'ara, el magistrat que ha presidit el juí dictaminarà la pena, per a la qual l'acusació particular i la Fiscalia demanen la presó permanent revisable, mentre que la defensa demana la mínima possible.

També et pot interessar

stats