El jurat del crim de l’alcalde de Polop inicia les deliberacions

Les parts acorden les preguntes que farà el jurat i es preveu que aquesta setmana emeta el veredicte.

Imatge d'una sessió anterior del judici a l'Audiència d'Alacant
Imatge d'una sessió anterior del judici a l'Audiència d'Alacant / À Punt NTC

El jurat popular que emetrà el veredicte del crim de l’alcalde de Polop, Alejandro Ponsoda, començarà a deliberar aquest dilluns, després que divendres acabaren les declaracions per a aclarir si l'assassinat de Ponsoda el va encarregar el número dos en l'Ajuntament, regidor d'Urbanisme i posterior successor, el també polític del PP Juan Cano, en un dels reservats d'un conegut club.

Aquest dilluns les parts acordaran les preguntes que haurà de respondre el jurat per a emetre el veredicte. La resolució del jurat popular podria fer-se pública a finals d’aquesta mateixa setmana.

Juntament amb Cano, són acusats l'amo del prostíbul, Pedro Hermosilla; el gerent, Ariel Gatto; l'empresari local Salvador Ros; i els tres suposats sicaris, Raúl Montero i els txecs Radim Rakowski i Robert Franek, que s'enfronten a una pena de 25 a 27 anys de presó cadascun per un assassinat que va poder costar 50.000 euros i que va estar motivat, segons la Fiscalia, per un sentiment d'"odi" cap a Ponsoda.

Les defenses dels set acusats han demanat l’absolució. En tots els casos han qüestionat la credibilitat del testimoni protegit i el rigor de la investigació.

També et pot interessar

stats