El jurat del 'crim de l’Albufereta' declara culpables la dona de la víctima i el seu cuidador

Una policia fora de servei que els va veure 'in franganti' al lloc de l’assassinat ha sigut clau per al veredicte de culpabilitat

VÍDEO | El jurat del 'crim de l’Albufereta' declara culpables la dona de la víctima i el seu cuidador

El jurat popular del conegut com crim de l’Albufereta ha considerat per unanimitat culpables els únics dos acusats, la dona de la víctima, que fingia una discapacitat, i el seu cuidador.

Una policia fora de servei que els va veure in franganti en el lloc de l’assassinat ha sigut clau per al veredicte de culpabilitat en aquesta mort ocorreguda a l’agost del 2018.

Els nou membres del jurat, 5 dones i 4 homes, han hagut de contestar les més de cinquanta preguntes que formen l'objecte del veredicte. En les respostes s'ha hagut d'argumentar si els fets han quedat prou provats per a cadascun dels acusats per separat, així com si hi hagué traïdoria i acarnissament amb la consegüent falta de defensa de la víctima i el "cruel patiment".

Passades les 00.30 de la nit la sala va rebre l'acta del veredicte, però una de les preguntes sobre l'acusat, Francisco, quedava sense contestar, fet que va obligar a tornar l'acta al jurat. Minuts després i ja resolta la qüestió, es va llegir la decisió del tribunal popular.

El jurat s’ha tancat vora la una del migdia d’aquest divendres a deliberar. Disposava de 72 hores per a decidir si consideraven el dos acusats, Concepción Martín, Conchi, i Francisco Pérez, el seu cunyat i cuidador, autors materials de l'assassinat del marit de la primera, només vint dies després de les seues noces.

Els acusats s'enfronten a 30 i 28 anys de presó, respectivament, segons la petició de la Fiscalia, pel delicte d'assassinat amb els agreujants d'acarnissament i aprofitament de les circumstàncies de lloc i temps. En el cas de Conchi, a més, se suma la de parentiu.

Els fets es remunten al 21 d'agost del 2018 al voltant de les 22 hores en una zona costanera d'Alacant pròxima a la platja de l’Albufereta.

Una policia de paisà que passejava per una carretera pròxima va veure dues persones que n'atacaven una tercera en un aparcament. L'agent, que ha intervingut com a testimoni en la vista, ha identificat els dos acusats com els autors materials de l'agressió.

També et pot interessar

stats