El jurat del 'crim de l’Albufereta' declara culpables la dona de la víctima i el seu cuidador

Una policia fora de servei que els va veure 'in franganti' al lloc de l’assassinat ha sigut clau per al veredicte de culpabilitat

El jurat del 'crim de l’Albufereta' declara culpables la dona de la víctima i el seu cuidador

El jurat popular del conegut com crim de l’Albufereta ha considerat per unanimitat culpables els únics dos acusats, la dona de la víctima, que fingia una discapacitat, i el seu cuidador.

Una policia fora de servei que els va veure in franganti en el lloc de l’assassinat ha sigut clau per al veredicte de culpabilitat en aquesta mort ocorreguda a l’agost del 2018.

Els nou membres del jurat, 5 dones i 4 homes, han hagut de contestar les més de cinquanta preguntes que formen l'objecte del veredicte. En les respostes s'ha hagut d'argumentar si els fets han quedat prou provats per a cadascun dels acusats per separat, així com si hi hagué traïdoria i acarnissament amb la consegüent falta de defensa de la víctima i el "cruel patiment".

Passades les 00.30 de la nit la sala va rebre l'acta del veredicte, però una de les preguntes sobre l'acusat, Francisco, quedava sense contestar, fet que va obligar a tornar l'acta al jurat. Minuts després i ja resolta la qüestió, es va llegir la decisió del tribunal popular.

El jurat s’ha tancat vora la una del migdia d’aquest divendres a deliberar. Disposava de 72 hores per a decidir si consideraven el dos acusats, Concepción Martín, Conchi, i Francisco Pérez, el seu cunyat i cuidador, autors materials de l'assassinat del marit de la primera, només vint dies després de les seues noces.

Els acusats s'enfronten a 30 i 28 anys de presó, respectivament, segons la petició de la Fiscalia, pel delicte d'assassinat amb els agreujants d'acarnissament i aprofitament de les circumstàncies de lloc i temps. En el cas de Conchi, a més, se suma la de parentiu.

Els fets es remunten al 21 d'agost del 2018 al voltant de les 22 hores en una zona costanera d'Alacant pròxima a la platja de l’Albufereta.

Una policia de paisà que passejava per una carretera pròxima va veure dues persones que n'atacaven una tercera en un aparcament. L'agent, que ha intervingut com a testimoni en la vista, ha identificat els dos acusats com els autors materials de l'agressió.

També et pot interessar