El jurat comença les deliberacions sobre l’assassinat de l’exalcalde de Polop

Els quatre instigadors del crim s'enfronten a una petició de 25 anys de presó per assassinat amb traïdoria.

El jurat delibera ja sobre el cas Polop
El jurat delibera ja sobre el cas Polop / Europa Press

Els nou membres del jurat popular del cas Polop deliberen des de les 13:00 hores d'aquest dilluns sobre si l’exregidor d'Urbanisme Juan Cano, juntament amb l'empresari Salvador Ros i els responsables del club Mesalina, Pedro Hermosilla i Ariel Gatto, van encarregar l'assassinat de qui era alcalde de la localitat el 2007, Alejandro Ponsoda.

La presidenta del tribunal ha traslladat al jurat una trentena de qüestions sobre l'objecte del veredicte després que el contingut haja sigut consensuat amb la fiscal, el lletrat de l'acusació particular i els set advocats defensors.

Els membres del jurat hauran de respondre els temes plantejats de manera individual per a determinar sobre la innocència o culpabilitat de cadascun dels set acusats. Per a declarar-los culpables, el jurat haurà de comptar amb el vot a favor de set membres i el de cinc perquè el veredicte siga de no culpabilitat.

La resolució del jurat popular podria fer-se pública a finals d’aquesta setmana.

Alejandro Ponsoda va ser tirotejat a la nit del 19 d'octubre de 2007, a les portes del seu domicili, en tres ocasions, encara que només va rebre un impacte.

Penes sol·licitades

Els quatre instigadors del crim s'enfronten a una petició de 25 anys de presó per assassinat amb traïdoria i a 27 anys de presó els tres acusats de ser autors materials de l'assassinat, als qual se suma la tinença il·lícita d'armes. També se'ls reclama una fiança de 334.933 euros en concepte de responsabilitat civil solidària.

Al llarg de les 13 sessions a l'Audiència Provincial d'Alacant han declarat prop d'un centenar de testimonis, inclòs un testimoni protegit, pèrits i agents de les forces de seguretat.

També et pot interessar

stats