El jurat del cas Patraix declara per unanimitat culpables els dos acusats

El veredicte afirma que Salvador R., autor confés de l'assasinat, va actuar "de comú acord" amb María José M., dona de la víctima.

VÍDEO | El jurat del cas Patraix declara per unanimitat culpables els dos acusats

El cas Patraix ja té veredicte del jurat popular. Després d'escoltar aquest matí les paraules de perdó dels dos acusats principals, María Jesús M. i Salvador R., els membres del jurat han considerat per unanimitat que són culpables de l'assasinat d'Antonio Navarro.

El jurat ha declarat provat que els dos acusats van planificar el crim de la víctima. Considera acreditat que l'acusada va facilitar les claus del garatge on van ocórrer els fets i informació precisa a l'altre acusat, amb qui mantenia una relació sentimental, perquè posara fi a la vida del seu marit a ganivetades. També s'ha estimat unànimement que a cap dels dos acusats se'ls ha d'aplicar cap benefici en relació amb els atenuants del crim. Per tant, la condemna no quedarà rebaixada per la confessió de Salvador R. ni per indicar on estava l'arma del crim, així com per confessar la planificació del crim en col·laboració amb María Jesús M. Tampoc per la intenció de l'acusat de liquidar el seu pla de pensions i intentar, d'aquesta manera, reparar els danys causats a la família de la víctima.

El jurat ha anat responent una a una les preguntes i ha considerat provats tots els fets. Aquest veredicte s'emet després que els nou membres del jurat –cinc dones i quatre homes– han rebut aquest migdia les nou preguntes que dictaminen el grau de culpabilitat o innocència de Salvador com a autor material de l’assassinat d’Antonio Navarro, i d’ella com a inductora i planificadora del crim. Els arguments del jurat responen a la principal incògnita del cas: Salvador R., que ha reconegut ser l'autor de les punyalades mortals, va actuar "de comú acord" amb María Jesús M.

En el moment de l'assasinat María Jesús M. tenia una relació matrimonial amb la víctima, mentre que els dos acusats també mantenien una relació sentimental. Els fets van tindre lloc el 16 agost de 2017, quan Salvador R. va apunyalar repetidament la víctima al garatge de la casa que compartia el matrimoni.

Al llarg de les vistes del juí, els facultatius van determinar que la mort de la víctima va ser de manera "ràpida" i "sorprenent", sense temps perquè poguera reaccionar. A més, determinaren que l'atac va ser "estant dret" i "cara a cara". Els forenses que analitzaren les capacitats dels dos acusats van destacar la "normalitat" de María Jesús M. i Salvador R, sense remarcar cap problema psíquic. A banda del vessant patològic, els facultatius van descriure l'acusada com una persona que mostra "poca implicació emocional" i Salvador R., com un home "extremadament submís i influenciable".

Segons les peticions de la Fiscalia, María Jesús M. s'enfronta a 22 anys de presó, que inclouen l'agreujant de parentesc. Per a Salvador R. demanen 18 anys. L'acusació popular va apujar les penes als 25 i els 20 anys, respectivament. Per últim, la Fiscalia també va demanar que indemnitzen amb 250.000 euros els pares i el germà de la víctima.

També et pot interessar

stats