La Junta Qualificadora convoca la data i els horaris de les proves de valencià de nivell de 2023

La inscripció serà telemàtica i per als nivells C1 i C2 serà necessari fer una sol·licitud de torn de matrícula entre el 6 i el 10 de juliol

La JQCV torna a convocar les proves amb una única convocatòria
Un grup de persones s'examina del nivell de valencià amb una prova de la JQCV / À Punt NTC

El ple de la Junta Qualificadora de Coneixements de Valencià (JQCV) ha aprovat aquest dimecres la convocatòria ordinària de les proves de coneixements de valencià per a aquest 2023, que es faran en 24 seus diferents i oferiran 43.000 places en tots els nivells, 2.000 més que en la convocatòria de l’any passat. En total es convocaran 2.050 places d’A2; 2.050 places més per al nivell B2; 8.200 places en el nivell B2; 19.200 places del nivell C1; i 11.700 places del nivell C2.

Realització i horaris de les proves

Les proves dels llenguatges específics es faran el dissabte 17 de juny i inclouen tres proves de capacitació tècnica: llenguatge administratiu i correcció de textos, a les 09:00 h; i llenguatge als mitjans de comunicació, que es farà a les 16:00 h.

Per a la resta de proves de nivell, les escrites seran el 14 d’octubre, amb dos torns: el de les 09:00 h, per als nivells B1 i C1; i a les 16:00 hores per als nivells A2, B2 i C2. Les proves orals seran el 21 i 28 d’octubre i el 4 de novembre. L’horari encara no s’ha fixat.

Inscripció per a fer les proves

La inscripció serà via telemàtica en el web específic de la JQCV per a les proves de certificació, que s’activarà de manera progressiva en diferents dates segons els nivells: entre el 2 i el 5 de maig per als llenguatges específics i del 26 al 30 de juny dels nivells A2, B1 i B2. En tots aquests casos, les persones aspirants s’hi inscriuran i faran el pagament de les taxes, de manera que quedaran automàticament matriculades. 

En el cas dels nivells C1 i C2, en canvi, s’haurà de fer una sol·licitud prèvia de torn de matrícula. Per al C1, estarà disponible des de les 09:00 h del dijous 6 de juliol, fins a les 09:00 h del dilluns 10 de juliol, o fins que s’esgoten els torns. En el cas del C2, des de les 10:00 h del 6 de juliol fins a les 10:00 h del 10 de juliol, o fins que s’esgoten els torns. La matrícula telemàtica es farà en la data i la franja horària que se’ls haja assignat.

Tots els detalls de la convocatòria, com ara els espais de realització de les proves, es podran consultar en les pròximes setmanes en el web de la JQCV.

Nous certificats de competències professionals

D’altra banda, el ple de la JQCV ha donat el vistiplau a quatre programes de certificats oficials de competències professionals en valencià: llenguatge administratiu, llenguatge jurídic, llenguatge de les ciències de la salut i llenguatge de la comunicació. Les proves de certificació d’aquestes competències professionals substituiran les actuals proves de certificació de llenguatges específics a partir de la convocatòria de 2024. El requisit per a presentar-se és haver obtingut prèviament el certificat oficial de nivell C1 de coneixements de valencià.

També et pot interessar

stats