La Junta Qualificadora presenta el calendari de les proves de tots els nivells de valencià

El 12, 19 i 26 de juny es realitzaran les proves dels nivells A2, B1, C1 i llenguatges específics; i el 6, 13 i 20 de novembre, les del B2 i C2.

Calendari d'exàmens de la JQCV 2021
Calendari d'exàmens de la JQCV 2021 / Marta Pascual

El ple de la Junta Qualificadora de Coneixements de Valencià (JQCV) ha aprovat la convocatòria ordinària d'aquest 2021 de les proves de coneixements de valencià de tots els nivells, que es faran en 24 seus diferents. D'acord amb aquest calendari, el 12, 19 i 26 de juny es realitzaran les proves dels nivells A2, B1 i C1, i de llenguatges específics; i el 6, 13 i 20 de novembre les dels nivells B2 i C2.

L'oferta inclou 14.000 places per a les proves de C1 de valencià i 11.000 de C2; d'aquest últim nivell no es van convocar proves en 2020 a causa de la pandèmia. 

La inscripció serà telemàtica en el web de la JQCV: del 8 al 15 d'abril per a les proves de juny; i de l'1 al 7 de setembre per a les de novembre. En els dos períodes la inscripció s'obrirà a les 10.00 hores del matí del primer dia i es tancarà a les 10.00 hores de l'última jornada.

La principal novetat d'enguany és que per primera vegada les places s'adjudicaran per sorteig entre totes les persones inscrites, independentment del dia i l'hora en què s'haja realitzat la inscripció. Amb aquesta mesura es vol "afavorir la igualtat d'oportunitats entre totes les persones aspirants davant la limitació del volum de places que exigeix el compliment de les mesures de seguretat per la Covid-19", expliquen des de la Conselleria d’Educació.

Procés d’inscripció 

En la inscripció telemàtica s'atorgarà de manera aleatòria un número a cada persona participant. La inscripció es limitarà a un nivell per cada persona major de 16 anys, i el número és intransferible, ja que va lligat al DNI o NIE. 

En completar el formulari telemàtic de preinscripció, es generarà un justificant en què constaran les dades de l'aspirant, el nivell i la localitat seleccionats i un número de sorteig. Una vegada conclosa la inscripció, entre totes les sol·licituds registrades es determinarà, mitjançant un sorteig informàtic, i a través d'un algoritme, a partir de quin número s'ha de formalitzar la matrícula d'acord amb la capacitat de la seu i del nivell de la prova triada.

El termini per a formalitzar la matrícula i el pagament de la taxa per als nivells A2, B1, C1 i llenguatges específics és del 28 d'abril al 5 de maig, tots dos inclosos. El termini per a la matrícula i el pagament de la taxa dels nivells B2 i C2 es publicarà en els pròxims mesos en el web de la JQCV.

Quin és el calendari?

La prova del C1 es realitzarà en dos dissabtes: el 12 de juny es farà la primera part de la prova, que inclou l'àrea d'expressió i interacció oral, i el 26 de juny les altres tres àrees: comprensió escrita, estructures lingüístiques i expressió i interacció escrita. La prova del B1 es farà el 19 de juny, i el 26 de juny la del nivell A2.

Pel que fa als exàmens de novembre, el C2 es farà en dos dissabtes. El dia 6, l'àrea d'expressió i interacció oral, i el 20 les altres tres àrees: comprensió escrita, estructures lingüístiques i expressió i interacció escrita. La prova de B2 tindrà lloc el 13 de novembre.

Quant als certificats de capacitació tècnica, les proves es realitzaran al juny: el dia 12, la de llenguatge administratiu, el 19, la de llenguatge en els mitjans de comunicació, i el 26, la de correcció de textos.

També et pot interessar

stats