La Junta Electoral suspén la presentació a Castelló de la Llei de serveis socials

El PP havia presentat una denúncia per vulneració de terminis davant de la convocatòria electoral.

La Junta Electoral suspén la presentació a Castelló de la Llei de serveis socials
La Junta Electoral suspén la presentació a Castelló de la Llei de serveis socials

La Junta Electoral de la Comunitat Valenciana ha suspés l’acte de presentació de la Llei de serveis socials inclusius, prevista per a aquest dijous de vesprada a la Universitat Jaume I de Castelló i on estava programada la presència de la vicepresidenta Mónica Oltra. 

La suspensió s'ha produït després d'una denúncia interposada pel PP. Els populars al·legaven una vulneració de la Llei orgànica del règim electoral (LOREG) una vegada dissoltes les Corts el 5 de març. Segons aquesta llei els poders públics no poden celebrar “cap acte que continga al·lusions a les realitzacions o èxits obtinguts o coincidents amb les frases dels partits”. 

En una resolució, la Junta Electoral de la Comunitat Valenciana desestima les al·legacions que ha formulat vicepresidència de la Generalitat. Assenyala que és un acte d’interés pedagògic i finalitat formativa, i que va ser convocat amb anterioritat a conéixer la convocatòria electoral “a final de febrer, abans de la convocatòria electoral que, per altra banda, no es podia conéixer perquè s’ha produït un avançament electoral no previst”. 

Encara que la Junta Electoral de la Comunitat Valenciana reconeix que l’acte va ser organitzat abans de la convocatòria de les autonòmiques, resol que podria vulnerar la neutralitat del procés. En aquest sentit, assenyala que no hi veu “premeditació o mala fe” per part dels organitzadors, però que un acte d’aquestes característiques “pot transformar-se en un acte d’exaltació d’èxit i no en un acte purament acadèmic”.

També et pot interessar

stats