La Junta Electoral Central revisa les demandes de les persones amb diversitat funcional intel·lectual

Demanen que s'elimine el punt que permet registrar els DNI d'aquells electors que, al seu judici, no estiguen exercint el seu dret lliurement.

La Junta Electoral Central revisa les demandes de les persones amb diversitat funcional intel·lectual
La Junta Electoral Central revisa les demandes de les persones amb diversitat funcional intel·lectual

La Junta Electoral Central (JEC) revisarà aquest dilluns la seua instrucció sobre l'aplicació de la reforma del vot de persones amb diversitat funcional intel·lectual  i estudiarà eliminar el punt que permet apoderats i interventors dels partits registrar en l'acta els DNI d'aquells electors que, al seu judici, no estiguen exercint el seu dret de forma conscient, lliure i voluntàriament.

La JEC va aprovar dilluns passat una instrucció per a assegurar el bon compliment de la reforma de la llei orgànica de règim electoral general (LOREG), que va entrar en vigor el desembre passat i que s'estrenarà en les eleccions generals del 28 d'abril.

La reforma, que va ser impulsada des de l'Assemblea de Madrid, permetrà que, per primera vegada, més de 100.000 discapacitats intel·lectuals puguen exercir enguany el dret a vot que, fins ara, tenien retirat per mandat judicial.

En el text de la instrucció s'estableix que els interventors i apoderats dels partits adscrits als col·legis electorals poden registrar en l'acta de la mesa electoral el DNI d'aquelles persones amb discapacitat el vot de la qual qüestionen, encara que les paperetes s'introduiran en l'urna i no s'impedirà l'exercici del sufragi.

Aqueix permís va generar les protestes del Comité Espanyol de Representants de Persones amb Discapacitat (CERMI) o la Fundació ONCE, entre altres associacions, així com de representants polítics, com l'eurodiputada del PP i vicepresidenta de l'Intergrup Europeu de Discapacitat, Rosa Estaràs, o el diputat d'Unió del Poble Navarrés (UPN), Iñigo Alli.

També et pot interessar

stats