La Junta de Desaigüe de l’Albufera defensa el compliment dels nivells

Aquest òrgan veu “incomprensible” la postura de Fiscalia de mantindre causes obertes pel descens de l’aigua del llac.

La Junta de Desaigüe de l’Albufera defensa el compliment dels nivells
La Junta de Desaigüe de l’Albufera defensa el compliment dels nivells

La Junta de Desaigüe de l’Albufera ha qualificat aquest dijous com a “incomprensible” la posició de Fiscalia de mantindre causes obertes pel descens dels nivells d’aigua del llac. Considera que hi ha “una mà negra” i un “zel professional exagerat”, al mateix temps que defensa que estan complint “rigorosament” els nivells.

Així ho han apuntat després de fer-se públic aquest dimecres que la Fiscalia Provincial de València ha incoat d’una banda diligències d’investigació penal i per una altra preprocessals contencioses administratives, després d’haver tingut coneixement de “l’alarmant” descens dels nivells d’aigua del llac de l’Albufera.

Aquest òrgan demana el “suport unànime” dels agricultors i convida a la Fiscalia a visitar i conéixer la Junta de Desaigüe de l’Albufera per a comprovar el seu funcionament.

Medi Natural diu que el nivell està ara està dins de la normativa

El director general de Medi Natural i Avaluació Ambiental, Fran Quesada, ha assenyalat que a final de maig es va detectar un descens del nivell d’aigua de l’Albufera, per la qual cosa es va requerir a la Junta de Desaigüe ser “diligents” en el compliment de la norma. No obstant això, ha recalcat que el nivell “ara mateix es troba dins del que marca la normativa”.

Ribó afirma que la solució definitiva són les aportacions del Xúquer

Per la seua banda, l’alcalde de València, Joan Ribó, ha constatat que el problema de l’Albufera és important perquè “està en joc la seua salinització”. Sobre aquest tema ha subratllat que només “se salvarà definitivament quan hi haja una aportació de la conca del Xúquer”.

No obstant això, ha recalcat que fins que s’aprove aquest cabdal ecològic, la Junta de Desaigüe ha de garantir uns nivells mínims d’aigua perquè “s’han de conjugar els interessos dels agricultors amb els del llac”.

També et pot interessar

stats