El juí per la visita del papa es reprendrà el 16 de juny

Serà sense la presència d’un dels principals acusats, Juan Cotino, mort per Covid-19.

La vista oral va haver de suspendre’s a conseqüència de la pandèmia per coronavirus.
La vista oral va haver de suspendre’s a conseqüència de la pandèmia per coronavirus.

L’Audiència Nacional reprendrà el pròxim 16 de juny el juí contra la trama Gürtel per presumptes irregularitats de contractes per a l’organització de la visita del papa Benet XVI a València el 2006, però sense la presència d’un dels principals acusats, l’expresident de les Corts i exconseller Juan Cotino, que va morir el passat 13 d’abril per coronavirus.

La vista oral, que va començar el passat 9 de març, va haver de suspendre’s a conseqüència de la pandèmia per coronavirus, quan tan sols havien tingut lloc quatre sessions. En els primers dies del juí es van poder escoltar les declaracions dels acusats principals, entre ells, la del líder de la trama Gürtel, Francisco Correa o el responsable d’Orange Market, Álvaro Pérez El Bigotes. També la de Cotino, a qui l’Audiència Nacional va arxivar la causa oberta després de la seua defunció, per extingir-se la responsabilitat penal que tenia.

13 dels acusats, entre ells Álvaro Pérez i Pedro García Gimeno, que va ser director de Radiotelevisió Valenciana (RTVV), van pactar amb la Fiscalia, just abans de l’inici de la vista, la confessió a canvi de la reducció de la pena.

També et pot interessar

stats