El juí pels danys del fàrmac contra la menopausa Agreal queda vist per a sentència

L’advocat de les demandants sosté que la farmacèutica coneixia els símptomes i la fiscalia demana que s’indemnitze les afectades per danys morals.

Algunes de les afectades pel fàrmac Agreal a les portes de la Ciutat de la Justícia de València
Algunes de les afectades pel fàrmac Agreal a les portes de la Ciutat de la Justícia de València

El juí de responsabilitat civil pels danys que va causar el fàrmac Agreal per a pal·liar els efectes de la menopausa ha quedat vist per a sentència, després que les afectades hagen reiterat les seues acusacions cap a l’empresa farmacèutica. L’empresa sosté que no s’ha demostrat la causalitat. Així s’ha manifestat en l’exposició de conclusions en la tercera i última jornada del juí en el jutjat número 3 de València.

L’advocat de les set demandants sosté que la farmacèutica Sanofi-Aventis coneixia els símptomes de les afectades i ha aportat un document confidencial de l’empresa, que sembla que va ser determinant perquè l’Agència Europea del Medicament n’ordenara la retirada. Ha defensat que el dossier de l’empresa reconeix que no es pot prendre Agreal més de 3 mesos, que la seua suspensió brusca genera problemes psiquiàtrics i que la depressió profunda és una de les seues conseqüències més greus.

Per la seua part, la fiscalia ha conclòs que no queda acreditat que causara efectes neuronals, però sí que demana que s’indemnitze les pacients per danys morals amb 4.000 euros cadascuna. La representació de l’empresa ha defensat que és un cas de “prescripció ineludible”.

També et pot interessar

stats