El juí per la mort de Diana Quer comença dimarts una vegada constituït el jurat popular

La impossibilitat de configurar-lo en el primer intent ha retardat una setmana l'inici de la vista oral.

En imatge l'Audiència Provincial de la Corunya
En imatge l'Audiència Provincial de la Corunya / Efe

El Tribunal Superior de Justícia de Galícia ha informat de la constitució de jurat popular que decidirà sobre la implicació d'Enrique Abuín Gey, El Chicle, en el segrest i la mort de la jove Diana Quer a l'agost del 2016.

La constitució del jurat és el pas previ necessari perquè puga començar aquest dimarts la vista oral. La impossibilitat de formar el jurat el 29 d'octubre passat ha obligar a retardar la vista una setmana. Però a la segona s’hi ha reeixit, malgrat les al·legacions que durant la jornada han presentat alguns membres del jurat, per motius mèdics, d'estudis, pel coneixement de la família de la víctima o pel fet d'haver sigut jurat en un altre procediment.

Una vegada constituït el jurat, començarà la vista oral aquest dimarts. Hi declararà Abuín, únic acusat en la causa, i els pares de la víctima, Juan Carlos Quer i Diana López-Pinel. Aquests últims ho faran com a testimonis.

Fins al 18 de novembre s'espera la compareixença de mig centenar de testimonis i, des del dia 19 fins al 21 del mateix mes, l'exposició de les proves pericials.

Es preveu que siga el 25 de novembre quan es lliure al jurat l'objecte de veredicte. Després s'iniciarà el període de deliberació.

Diana Quer va desaparéixer el 22 d'agost del 2016 després d'assistir a una festa local a A Pobra do Caramiñal, el poble de la Corunya on estiuejava amb la mare i una germana. 

Vora 500 dies després, la confessió d’El Chicle, l'única acusat, va permetre localitzar el cadàver de la jove madrilenya al pou d'una fàbrica abandonada de Rianxo, també a la Corunya.

També et pot interessar

stats