El juí a l'acusat d'organitzar un viatge en pastera a setze migrants sense salvavides, vist per a sentència

La Fiscalia demana set anys de presó per tractar d'introduir ciutadans des del nord d'Àfrica a Espanya a canvi de diners.

El juí a l\'acusat d\'organitzar un viatge en pastera a setze migrants sense salvavides, vist per a sentència
El juí a l'acusat d'organitzar un viatge en pastera a setze migrants sense salvavides, vist per a sentència
29 d'octubre 2019 - 15:30

El juí al ciutadà d'origen algerià, acusat d'organitzar un viatge en pastera amb setze migrants, dos d'ells menors d'edat, ha quedat conclús per a sentència després que s'hagen escoltat totes les parts.

Els migrants, segons relata l'escrit de l'acusació, li havien pagat entre 600 i 800 euros, fet pel qual el consideren responsable d'un delicte contra els drets dels ciutadans estrangers i pel qual la Fiscalia ha demanat set anys de presó.

Els migrants arribaren en una embarcació de cinc metres d'eslora, després de quinze hores de viatge des d'Orà, a Algèria, que no complia cap mesura de seguretat, ni tenia jupetins salvavides. Aquesta situació “posava en perill la vida dels algerians” que pretenien arribar a les costes espanyoles, segons ha afirmat l'acusació.

Per la seua banda, l'acusat s'ha defensat, ha afirmat que ell era un passatger més i que va conduir la pastera només quinze minuts perquè tenien orde d'anar rellevant-se. Per aquesta raó, s'ha declarat innocent i ha negat ser l'organitzador del viatge.

També et pot interessar

stats