El juí per l'accident del metro de València començarà al gener

En el sinistre, ocorregut el 3 de juliol del 2006, van morir 43 persones i 47 van resultar ferides.

El juí per l\'accident del metro de València començarà al gener
El juí per l'accident del metro de València començarà al gener

El judici per l'accident del metro de València arrancarà al gener i es prolongarà fins al juliol, segons s'ha acordat en una reunió mantinguda aquest divendres entre defenses, fiscal, la resta d'acusacions i el jutjat que s'encarregarà el cas.

En el sinistre, ocorregut el 3 de juliol del 2006 en la línia 1 de Metrovalència, van morir 43 persones, entre elles dos treballadors de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana, i 47 van resultar ferides de diferent consideració. La vista conclourà, per tant, quan es compliran 14 anys de l'accident.

L'Associació de Víctimes del Metro 3 de Juliol ha expressat la seua "satisfacció per aquest pas que ens acosta un poc més a esbrinar tota la veritat sobre l'accident i que s'assenyalen els veritables responsables".

Obertura del judici

El mes de febrer passat la jutgessa Nieves Molina, que es va encarregar de la investigació del sinistre, va dictar l'obertura del judici oral per a huit ex-alts càrrecs de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV), després de la petició realitzada en aquest sentit pel ministeri fiscal i les acusacions particulars.

Els processats són la que fora gerent d'FGV, Marisa Gracia; el director d'Operacions, Manuel Sansano; el responsable de l'Auditoria per a la Seguretat i Circulació, Juan José Gimeno; el cap de Tallers de València Sud, Luis Miguel Domingo Alepuz; el cap de la Línia 1, Sebastián Argente; el director adjunt d'Explotació, Vicente Contreras; el director tècnic, Francisco García, i el responsable d'estudis i projectes, Francisco Orts.

"Estem convençuts que el judici acabarà amb la condemna dels huit acusats per la seua presumpta falta de diligència en la gestió de l'empresa", han afegit en un comunicat l'associació de víctimes.

També et pot interessar

stats