El juí per l'accident del metro de València començarà el 27 de gener

El jutjat penal número 6 de València ha fixat 66 sessions per a la vista oral, en què compareixeran quasi 300 testimonis i perits.

Concentració per les víctimes, en una imatge d'arxiu
Concentració per les víctimes, en una imatge d'arxiu

El juí de huit exdirectius de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) per l'accident de metro de València el 3 de juliol del 2006 començarà el 27 de gener. Així mateix, està previst que es prolongue fins al mes de juliol del 2020.

El jutjat penal número 6 de València ha fixat inicialment 66 sessions per a la celebració de la vista oral, en què compareixeran quasi 300 testimonis i perits, segons consta en la diligència d'ordenació.

El juí tindrà lloc a la Sala Tirant de la Ciutat de la Justícia de València. Després de dedicar les primeres jornades a qüestions prèvies, arribaran les declaracions dels acusats, fixades per als dies 4, 5, 6, 7 i 10 de febrer.

Entre l'11 de febrer i el 8 de juliol es practicarà la prova testifical i pericial. Finalment, durant el 13 de juliol del 2020, i els dies posteriors si fora necessari, se celebrarà el tràmit de la prova documental, les conclusions i els informes.

L'advocat de l'Associació de Víctimes de l'Accident de Metro del 3 de Juliol reclama en l’escrit d'acusació una condemna de quatre anys de presó per a cadascun dels huit acusats. En aquests fets van morir 43 persones i altres 47 van resultar ferides després de descarrilar un comboi de la línia 1 als voltants de l'estació de Jesús.

A més de la exgerent d'FGV Marisa Gracia, entre els acusats es troben els exdirectius d'aquesta empresa pública Juan José Gimeno Barberá, Vicente Antonio Contreras Bornez, Manuel Sansano Muñoz, Francisco García Sigüenza, Sebastián Argente Cuesta, Luis Miguel Domingo Alepuz i Salvador Orts Pardo.

La Fiscalia demanava en les conclusions provisionals tres anys i set mesos de presó per als huit processats. Els considera autors materials per omissió o per cooperació necessària de 43 delictes d'homicidi per imprudència greu professional; de 47 delictes de lesions per imprudència greu professional, i d'un delicte contra els drets dels treballadors.

També et pot interessar

stats