El juí a Julio Iglesias per la seua presumpta paternitat es reprendrà el 4 de juliol a València

El jutge desestima les peticions del cantant i declara "il·lícita" la prova d'ADN presentada per Javier Sánchez-Santos per a acreditar el parentiu.

El demandant Javier Sánchez Santos amb el seu advocat, davant la Ciutat de la Justícia de València
El demandant Javier Sánchez Santos amb el seu advocat, davant la Ciutat de la Justícia de València / Biel Aliño (Efe)

El juí per la demanda de paternitat interposada contra Julio Iglesias es reprendrà el 4 de juliol en el jutjat de primera instància número 13 de València, després que aquest jutjat haja desestimat "l'excepció de la cosa jutjada" que demanaven el cantant i el Ministeri Fiscal.  Això suposa, en la pràctica, que entén que els fets encara no s'han jutjat i que el juí pot continuar. 

Així mateix, el jutjat ha declarat "il·lícit com a mitjà de prova" l'informe biològic del 12 d'abril de 2017 aportat pel demandant, el valencià Javier Sánchez-Santos, de 42 anys, per a acreditar-hi el parentiu. D'aquesta manera, el jutge declara il·lícita la prova que assenyala que l'ADN de Sánchez-Santos, coincideix en un 99% amb el d'un dels fills legítims de Julio Iglesias. 

La defensa: Julio Iglesias s'haurà de fer la prova de paternitat

L'advocat de la defensa, Fernando Osun, ha dit en la ràdio d'À Punt que ara el cantant està obligat a practicar-se la prova de paternitat i que, en cas de no fer-ho, la legislació atorgaria automàticament la condició de pare biològic al cantant. A més, ha avançat que recorreran contra la decisió del jutge d'anul·lar l'informe biològic.

L'advocat del cantant, Fernando Falomir, qüestionava la validesa de la prova d'ADN realitzada a partir d'una botella usada per un fill del cantant de la qual es va apropiar un detectiu, i si la demanda de paternitat era o no cosa jutjada, perquè Javier Sánchez-Santos ja va presentar tres demandes de paternitat (en 1991, 1992 i 2004) que no van prosperar. De fet, el jutge afirma que no té cap sentit penalitzar un menor pel simple fet que en la demanda presentada per sa mare es triara "una fórmula inadequada". Per tant, una vegada el fill és major d'edat, ha de poder plantejar un nou procés sobre la paternitat "sense que es considere cosa jutjada".

També et pot interessar

stats