El juí del cas Sala serà públic

Sis dones i tres homes formen el tribunal popular del cas que jutja el gendre de la víctima, Mari Carmen Martínez, viuda de l'expresident de la CAM.

El juí del cas Sala serà públic
El juí del cas Sala serà públic

La jutgessa ha prioritzat la llibertat d'informació i ha denegat la insistent sol·licitud de la defensa de l'únic acusat, Miguel López, que demanava celebrar el litigi a porta tancada.

El juí, que ha començat hui, ha continuat amb les conclusions de la defensa, l'escrit de l'acusació i els relats dels fets de la Fiscalia. Aquesta part ha quedat ajornada per a demà ja que el tribunal popular s'ha hagut de desplaçar al lloc del crim, el que va ser el concessionari Novocar d'Alacant, per a presenciar la inspecció ocular i conéixer de primera mà l'escenari del crim . El local pertanyia a la família Sala i estava gestionat per Miguel López, que ha negat tots els fets que se li imputen a primera hora de la sessió de la vesprada.

Es tracta d'un juí amb indicis, però cap prova directa. Al concessionari on van trobar Mari Carmen Martínez morta de dos tirs al cap no es va evidenciar ni l'ADN de l'imputat ni restes de pólvora ni l'arma del crim. I la bossa de mà de la viuda de l'expresident de la CAM estava intacta, cosa que ha utilitzat l'acusació per a demostrar que no es tractava d'un robatori.

Segons la policia, tots els indicis apunten el gendre de la víctima perquè, segons aquestes parts, trauria benefici directe de la mort de la sogra. Tant la Fiscalia com l'acusació particular demanen 24 anys de presó per assassinat i tinença il·lícita d'armes. A més, l'agreujant de parentiu també s'ha utilitzat en els seus escrits.

Aquest juí on s'han acreditat prou mitjans de comunicació s'esperen les declaracions de 95 testimonis al llarg de 18 sessions. Miguel López declararà demà.

També et pot interessar

stats