El juí del cas Palau continua amb la declaració de l’exconsellera Trini Miró

S’investiga la suposada malversació, prevaricació i falsedat documental en els contractes de patrocinis de la institució.

L'exconsellera Trini Miró en imatge d'arxiu
L'exconsellera Trini Miró en imatge d'arxiu

Aquest dimarts es reprén a la Ciutat de la Justícia de València el juí pel denominat cas Palau, que investiga la suposada malversació, prevaricació i falsedat documental en els contractes de patrocinis del Palau de les Arts.

A petició del ministeri fiscal compareix Trinidad Miró, que va ser consellera de Cultura entre 2007 i 2011. Són els anys durant els quals s'hauria produït el presumpte desviament de fons de la institució a l'empresa que es va crear per a gestionar els patrocinis.

Dimecres ho farà l'advocada Rosa Vidal, exdirectora general d'RTVV, o l'exinterventor general de la Generalitat, Francisco de las Marinas Álvarez. La sala escoltarà també la veu de l'actual secretària general del Palau, Ana Jiménez.

A la banqueta dels acusats seuen l'exdirector financer del Palau, Eduardo Moreno i el president del consell d'administració de Patrocini, l'empresa vinculada al Palau de les Arts i dedicada a captar patrocinis, José Antonio Noguera. També estan encausats Joaquín Maldonado, conseller delegat d’aquesta companyia, i Pablo Broseta, administrador de l'empresa Radcliffe, que actuava com a mitjancera en els contractes. Demanen 4 anys de presó per a cadascun d’ells.

També et pot interessar

stats