A juí les amenaces contra l'alcalde de Callosa de Segura per retirar la creu franquista

El jutjat d'Oriola acollirà al febrer la vista pels comentaris a les xarxes animant a "pegar-li un tir".

Retirada de la creu franquista a Callosa de Segura (Alacant)
Retirada de la creu franquista a Callosa de Segura (Alacant) / EUROPA PRESS.

Les amenaces que l'alcalde de Callosa de Segura (Alacant), el socialista Fran Maciá, va rebre a través de les xarxes socials per la retirada de la creu franquista seran jutjades el pròxim 26 de febrer a Oriola, per un suposat delicte d'amenaces lleus. El mateix alcalde ha confirmat a través d'un comunicat la celebració del juí.

Al novembre de l'any passat, Fran Maciá va interposar una denúncia davant la Guàrdia Civil per comentaris en les xarxes socials on s'animava a "pegar-li un tir" o a "torturar" a regidors del municipi.

En un comunicat, Maciá s'ha mostrat "satisfet" que aquesta denúncia acabe en obertura de juí  perquè, en la seua opinió, "no tot val en política i determinades opinions demanant mort i tortura a persones per l'aplicació d'una norma legal, no són admissibles en una societat democràtica".

La retirada de la creu

Aquests comentaris es van publicar arran d'una informació compartida per un mitjà de comunicació sobre la intenció del govern local (PSPV-PSOE, Esquerra Unida i Som Callosa) de retirar la creu dels caiguts de la plaça d'Espanya, després de la sentència ferma sobre l'aplicació de la Llei de Memòria Històrica a aquest monument.

Cal recordar que la creu dels caiguts es va retirar el gener passat després de l'aprovació d'una moció en 2017 sobre la retirada d'aquest monument de marbre blanc, situat al costat de la parròquia de Sant Martí i erigit en la dècada de 1940, després de la Guerra Civil Espanyola, per a retre homenatge als callosins que van perdre la vida durant aquest conflicte.

També et pot interessar

stats