Els jubilats protesten per unes pensions públiques dignes

Demanen que es deroguen les reformes de les pensions de 2011 i 2013 que, entre altres mesures, augmentaren l’edat de jubilació.

Amb la protesta, els sindicats reivindiquen que és necessari garantir unes pensions públiques "dignes per a totes les persones"
Amb la protesta, els sindicats reivindiquen que és necessari garantir unes pensions públiques "dignes per a totes les persones" / Europa Press. Arxiu

La coordinadora estatal en defensa del sistema de pensions ha convocat mobilitzacions a nombroses localitats de la Comunitat Valenciana per a aquest dilluns amb el suport de la Confederació General del Treball (CGT), a les quals s’ha sumat Intersindical Valenciana.

Amb la protesta, els sindicats reivindiquen que és necessari garantir unes pensions públiques "dignes per a totes les persones", segons han explicat des d'Intersindical Valenciana. A més, recorden en un comunicat que Espanya és un dels estats de la Unió Europea que "menys diners destina a les pensions de les persones majors".

Els sindicats demanen que es deroguen les reformes de les pensions de 2011 i 2013, que van augmentar l'edat de jubilació, el període de càlcul de les pensions, l'enduriment dels requisits per a percebre la totalitat de la base reguladora i la rebaixa de les cotitzacions empresarials.

Les seues peticions es resumeixen en una revaloració de les pensions sobre la base de l'índex de preus al consum (IPC) real, pensió mínima de 1.080 euros, blindatge constitucional de les pensions, eliminació de la bretxa de gènere, jubilació als 65 anys i oposició a l'augment dels anys cotitzats per a determinar el càlcul de la jubilació.

En aquest context, la central sindical rebutja les propostes del Pacte de Toledo que "pretenien consolidar les reformes de les pensions, augmentar l'edat de jubilació i els anys per a determinar la seua quantia", entre altres aspectes, unes mesures "contràries a les reivindicacions del moviment de pensionistes i del conjunt de la societat".

També et pot interessar

stats