Juana Rivas recorre al Tribunal Suprem contra la seua condemna i al·lega que volia "protegir" els fills

La defensa recorda que la justícia italiana encara ha de pronunciar-se per la denúncia de maltractament cap a l'exparella.

Imatge d'arxiu de Juana Rivas
Imatge d'arxiu de Juana Rivas / Europa Press

La defensa de Juana Rivas ha formalitzat davant del Tribunal Suprem un recurs de cassació contra la sentència de l'Audiència de Granada que confirma la condemna a cinc anys de presó per sostracció de menors. Els fets es remunten a l'estiu del 2017, quan va estar un mes en parador desconegut amb els fills, incomplint per tant les resolucions que l'obligaven a lliurar-los als pares. 

El recurs el van presentar dimarts. Hi exposen que Rivas va actuar per una "causa justificada" com és "protegir els fills", i no per a perjudicar el pare. A més, hi destaquen que la justícia italiana es pronunciarà el 3 de juliol sobre la denúncia que la mare de Granada va presentar al juliol del 2016 per presumpte maltractament cap a l'exparella, després que han passat "quasi tres anys sense que les seues pretensions hagen obtingut una resposta". 

La defensa responsabilitza la falta de coordinació entre els sistemes judicials espanyol i italià pel fet que hui dia no existisquen pronunciaments ferms sobre el maltractament denunciat "i patit pels fills i ella mateixa". 

També et pot interessar

stats