Juana Rivas es queda sense defensa després que l'advocat abandone el juí per una gresca amb el jutge

La defensa demanava l'ajornament per malaltia d'un dels advocats i la falta de coneixements de l'altre.

Juana Rivas parla amb els mitjans de comunicació a l'entrada del jutjat
Juana Rivas parla amb els mitjans de comunicació a l'entrada del jutjat / Europa Press

El juí de Juana Rivas, la mare de Granada acusada de sostracció de menors per emportar-se els fills d'Itàlia, on residia el pare dels xiquets, ha començat aquest dijous al jutjat penal núm. 1 de Granada. La sessió ha durat poc de temps: l'advocat de Juana Rivas ha abandonat la sala enmig de la sessió, després d'una gresca amb el jutge del cas. Aquesta situació ha obligat a ajornar el juí fins al 18 de juliol. 

Els advocats de la defensa ja havien avançat la intenció de comparéixer davant del tribunal amb l'únic objectiu d'aconseguir l'ajornament de la sessió. Han al·legat, com ja ho van fer per escrit prèviament, motius de salut de l'advocat de Rivas, José Estanislao López, que està de baixa per una malaltia a la cama que li impedeix desplaçar-se a la vista oral. L'altre advocat ha explicat que en aquest moment no coneix el cas en profunditat i que ella desitja que siga Estanislao qui la represente per tindre dipositada la seua "confiança plena en ell". 

El jutge, que ja va rebutjar aquesta primera sol·licitud a través d'una resolució del 7 de juny, ha denegat de nou la petició, tot responent que si el lletrat ha subscrit l'escrit de defensa és perquè ha ultimat tots els tràmits del procediment penal, per la qual cosa si acceptara la suspensió "hauria de sancionar-lo". Després d'una discussió, el lletrat ha renunciat a la defensa de Rivas i ha abandonat la sala. 

5 anys de presó

Juana Rivas s'enfronta a una petició del fiscal de cinc anys de presó per dos delictes de sostracció de menors i a la inhabilitació per a exercir la pàtria potestat durant sis anys. A la seua arribada als jutjats ha dit que és innocent i que "es demostrarà molt prompte". 

Els fets van passar el maig de 2016, quan Juana Rivas va tornar a Granada des d'Itàlia, on convivien ella, l’home i els fills menors dels dos, ara de 4 i 12 anys. Setmanes després de la seua tornada a Espanya, Rivas va denunciar l'home per un presumpte delicte de maltractaments i va informar després la seua exparella que no tornaria amb els xiquets. Ell va denunciar Juana Rivas al seu país i, després de tres providències judicials en què es demanava la tornada dels xiquets amb son pare, Rivas va desaparéixer amb els menuts durant un mes. 

Actualment, els xiquets resideixen a Itàlia, després que Juana Rivas els entregara a son pare.

També et pot interessar

stats