Juana Rivas es nega a entregar els seus fills i denuncia la seua exparella per maltractament

La mare ha sol·licitat una mesura cautelar urgent en descobrir un hematoma a l’esquena del fill menut.

Juana Rivas en una imatge d'arxiu
Juana Rivas en una imatge d'arxiu / Álex Cámara (Europa Press)

La mare granadina Juana Rivas s’ha negat a tornar els fills a la seua exparella, Francesco Arcuri, a qui ha denunciat per maltractament. Rivas es trobava amb ells a Itàlia, on els xiquets de 4 i 12 anys viuen amb son pare. Arcuri va ser condemnat per maltractament en 2009, quan la família vivia a Espanya, i Rivas el va tornar a denunciar, pel mateix motiu, el juliol de 2016.

L’actual denúncia de l’exmarit s’ha originat perquè la granadina va veure que el fill menut tenia un hematoma a l’esquena, i ha sol·licitat una mesura cautelar urgent perquè els menuts vagen a una casa família, un centre públic per a casos on hi ha risc de violència, mentre la justícia n’examina els fets.

Segons recull la denúncia interposada per Rivas, ha sigut el fill major qui ha dit a sa mare que les ferides del germà les va produir el pare durant una visita a casa dels iaios italians que viuen a Gènova.

Tot i les campanyes per a sol·licitar l’indult de Rivas l’estiu passat, aquesta va ser condemnada a cinc anys de presó i sis més sense la pàtria potestat dels fills per sostracció de menors. Mentre s’estudia la denúncia, els xiquets estan amb Juana Rivas a casa d’una amiga.

Francesco Arcuri denuncia Juana Rivas

L'advocat de Francesco Arcuri, Enrique Zambrano, ha explicat a la premsa que Arcuri ha denunciat a la seua exparella per incomplir els acords de guarda i custòdia. El conveni provisional permet a Juana Rivas estar una setmana amb els seus fills, encara que ha d'avisar el pare dels menors amb antelació i no pot ser en període lectiu. Segons les paraules de Zambrano, Rivas ha incomplit aquest acord. A més, mantenen la proposta que la custòdia la conserve el pare, i estan estudiant noves actuacions davant el jutjats espanyols si Rivas no entrega els fills abans de demà.

L'advocat nega que el seu representat haja maltractat els fills i afegeix que no ha rebut cap notificació per part de la justícia italiana.

També et pot interessar

stats