Juana Rivas abandona el centre d'inserció social i complirà la pena a casa sota control telemàtic

La dona té vigent una condemna de dos anys i mig de presó per no haver entregat els seus fills al pare l'estiu de 2017

Imatge d'arxiu de Juana Rivas al tribunal de Càller (Itàlia)
Imatge d'arxiu de Juana Rivas / À Punt NTC

Juana Rivas ha abandonat aquest dimarts el centre d'inserció social (CIS) Matilde Cantos de Granada i complirà la resta de la condemna a casa, amb control telemàtic. Ha passat quatre dies interna en el centre, en el qual va ingressar el passat 11 de juny per a complir una pena de dos anys i mig de presó per no haver entregat els seus fills al pare l'estiu de 2017.

A proposta de la junta de tractament del centre, la Secretaria General d'Institucions Penitenciàries ha classificat Rivas en tercer grau i li ha aplicat l'article 86.4 del Reglament penitenciari, la qual cosa suposa complir la pena a casa amb una polsera telemàtica.

Per a prende la decisió, s'ha tingut en compte l'ingrés voluntari de Rivas en el CIS, que la condemna no és superior a cinc anys, que es tracta del seu primer delicte i que la causa té una antiguitat superior a tres anys, segons fonts penitenciàries citades per l'agència Efe.

També s'ha valorat l'adaptació social i el suport familiar que té, altres requisits que la normativa penitenciària estableix per a poder concedir un tercer grau en règim obert.

L'accés directe al tercer grau està regulat per una instrucció de 2007 aprovada quan Mercedes Gallizo dirigia la Secretaria General, i el control telemàtic per una de 2019.

La Secretaria General que ara encapçala Ángel Luis Ortiz està apostant, sempre que les circumstàncies penals i penitenciàries ho permeten, pel compliment de les penes en obert, com ha ressaltat en reiterades ocasions el titular de l'organisme.

També et pot interessar

stats