Juan Cruz sobre la dimissió d'Arturo León: "CCOO ha donat una lliçó"

El nou secretari general de CCOO PV defén el seu predecessor i demana diàleg i un treball conjunt entre els sectors.

Juan Cruz sobre la dimissió d'Arturo León: "CCOO ha donat una lliçó"
Juan Cruz sobre la dimissió d'Arturo León: "CCOO ha donat una lliçó"

Juan Cruz, nou secretari general de CCOO PV, nomenat la setmana passada en substitució d'Arturo León, que va dimitir per haver-se vacunat irregularment, ha participat aquest dimarts en Les notícies del matí. Cruz ha assegurat que no s'ha vacunat, però ha defés l'actitud de León i ha deixat clar que li va demanar que no dimitira. CCOO, en qualsevol cas, ha tranquil·litzat els representants del sindicat i els ha deixat clar que si els avisen, repectant tots els protocols, han de vacunar-se. Per contra, el sindicat no inclou en aquesta directriu els sindicalistes que treballen des d'un despatx. "CCOO, a diferència d'altres organitzacions, ha donat una lliçó, hem entés el context social i el missatge que sense voler hem pogut donar a la societat. Ens agradaria que altres persones donaren també el mateix exemple".

Cruz ha assegurat durant l'entrevista que està previst que el congrés confederal del sindicat es faça durant la primera setmana del mes de juliol a Alacant, i que no presentarà candidatura. El responsable sindical ha insistit que León va decidir dimitir "pel bé de l'organització", i ha explicat que la seua ha sigut l’única candidatura presentada en aquest procés, en el qual el sindicat "ha tancat files".

En la seua opinió, davant la crisi actual, cal posar l'accent en la inversió i en les ajudes a les empreses, en polítiques actives de treball, en formació, i en la reconversió dels sectors. Cruz ha recordat que el sector serveis té molt de pes en la Comunitat Valenciana i que cal fer-lo compatible amb la indústria. CCOO PV defén també una pujada del salari mínim interprofessional perquè cal estimular el consum i perquè afecta persones que estan passant-ho molt malament. I sobre les pensions, el sindicalista ha demanat recuperar l'esperit del Pacte de Toledo i que no s'utilitze com a arma política.

Preguntat per les ajudes de l'administració davant la crisi, ha deixat clar que aquestes "són sempre insuficients". "Faria falta més disponibilitat econòmica, però som conscients de la situació que viu la Generalitat", ha agregat en referència al mal finançament autonòmic. El sindicalista no es mostra molt optimista sobre el fet que el problema del finançament es resolga en aquesta legislatura, pero hem de parlar amb la patronal, amb la UGT i amb el Consell per a donar un nou impuls a aquesta petició. Cruz ha afegit que cal pensar de quina manera s'ha de canviar l'economia i el model productiu. També ha confiat que els fons europeus coajuden en aquest procés.

Daltra banda, preguntat per les protestes de la restauració, Cruz ha apostat pel consens. "Les entenem, però no les compartim", ha dit. Cruz ha lamentat que estem en una situació de quasi "campe qui puga", en què tots els actors estan prioritzant els seus interessos, i que cal consens.

També et pot interessar

stats