Juan Carlos Fulgencio qualifica d'‘‘impecable’’ el dispositiu policial del Nou d'Octubre

El delegat del govern a la Comunitat Valenciana explica que s'obriran diligències penals en alguns casos per desorde públic i lesions.

Entrevista a Juan Carlos Fulgencio
Entrevista a Juan Carlos Fulgencio

El delegat del Govern d'Espanya a la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Fulgencio, ha fet balanç de la jornada de dimarts, Dia de la Comunitat Valenciana, en Les notícies del matí de la ràdio d'À Punt Mèdia. En total, la policia va detindre una persona sobre qui pesava una orde de crida i cerca, que ja ha ingressat a la presó, i va fer 148 identificacions. A més, s'hi van obrir 58 actes per infraccions. 

Fulgencio ha qualificat d'‘‘impecable’’ el dispositiu policial organitzat amb motiu del Nou d'Octubre i ha assegurat que el balanç final és positiu si es compara amb els aldarulls de l'any passat, ja que els actes previstos i les manifestacions convocades es van poder desenvolupar ‘‘amb normalitat’’. El fort dispostiu policial format per vora un miler d'agents va blindar les manifestacions i evità que es produïren incidents com els de 2017. Sí que es van viure moments de tensió i enfrontaments verbals, però no van haver-hi càrregues policials. 

El delegat del govern ha assegurat també que la xifra de 148 identificacions no és molt elevada perquè durant tota la jornada es van dur a terme controls hbituals en els actes amb gran afluència per a detectar aquells grups susceptibles d'ocasionar problemes. De fet, ha explicat que la quantitat és provisional i que augmentarà aquest dimecres quan s'hi afegisquen les que van fer els grups policials ordinaris que actuaven fora dels cinturons policials que havien sigut creats específicament. 

El mateix passarà amb els 58 actes obertes per infraccions, una xifra que de moment és provisional. Fulgencio ha avançat que en alguns d'aquests casos s'instruiran diligències penals, concretament per desordre públic, lesions, i foment del delicte d'odi a les xarxes socials. ‘‘La Policia Nacional actuarà contra algun exaltat que s'ha passat de rosca a les xarxes socials i haurà de ser cridat a l'orde", ha manifestat. 

Encara que no es preveuen sancions relacionades amb el desenvolupament de les manifestacions, el delegat del govern ha confirmat que sí que n'hi haurà per a aquells grupuscles que tractaren d'evitar el desenvolupament d'altres manifestacions.

Puig felicita a Fulgencio per frenar “l’ultradreta” 

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha felicitat la delegació del govern pel dispositiu desplegat durant la celebració del Nou d’Octubre. “Alguns elements de l’ultradreta intentaven fer del Nou d’Octubre un altre Nou d’Octubre negre i això, afortunadament, no ho han aconseguit”, ha manifestat. 

Puig ha felicitat a Fulgencio per la seua actuació “per a preservar la llibertat dels ciutadans”. Segons el president del Consell, ahir es va veure que “les persones que no són respectuoses, insulten o intenten agredir són absolutament minoritàries a la Comunitat Valenciana”.  

També et pot interessar

stats