Juan Carlos Fulgencio: “L’incendi de Llutxent continua descontrolat”

El delegat del Govern a la Comunitat Valenciana assegura que l’augment de les temperatures pot reactivar el foc.

El delegat del Govern a la Comunitat Valenciana assegura que l’augment de les temperaures pot reactivar el foc
El delegat del Govern a la Comunitat Valenciana assegura que l’augment de les temperaures pot reactivar el foc

El delegat del govern a la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Fulgencio, ha assegurat que l’incendi de Llutxent, que ha afectat 1.500 hectàrees de massa forestal, “continua descontrolat”. Fulgencio ha indicat que a partir del migdia, amb l’augment de les temperatures, arriba un “moment perillós”, ja que el foc es podria reactivar. 

Fulgencio ha informat de les novetats de l’operatiu en una roda de premsa en què han participat el director general de l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències, José María Àngel, i el president de la Diputació de València, Toni Gaspar. 

El delegat del Govern ha afirmat que en l’extinció de l’incendi treballen 274 efectius de la Unitat Militar d’Emergències (UME) que es divideixen en dos torns. A més, ha afegit que disposen de 4 hidroavions, abans coneguts com FOCA, amb una capacitat de 6.000 litres, procedents d’altres comunitats autònomes. S'uneixen als 21 mitjans aeris que ja treballen des de les 7 del matí. 

Pel que fa a la possibilitat d’incorporar nous efectius, Fulgencio ha assegurat que tot dependrà de l’evolució de l’incendi i de les decisions que prenga el cap de les tasques d’extinció. En cas que fora necessari, des del govern ja tenen previst sol·licitar més mitjans a altres comunitats autònomes. 

A més, sobre l’evacuació de les 2.500 persones, Fulgencio ha manifestat que la vida de les persones que viuen a la zona està protegida, i que no corren cap risc. 

D’altra banda, Josep Maria Àngel ha destacat que a causa de les bones condicions meteorològiques i de l’absència de vent durant la nit, els efectius han pogut treballar en el perímetre de l’incendi. 

Tant Àngel com Gaspar han agraït la bona cooperació entre les administracions, que ha permés el treball conjunt entre diferents efectius, tant aeris com terrestres. En aquest sentit, el president de la Diputació també ha valorat l’esforç de les persones que treballen en l’extinció del foc, però que no tenen la cobertura mediàtica que mereixen. 

Cap dels portaveus ha volgut fer una valoració sobre l’evolució de l’incendi i han assegurat que a les 17:00 h es tornaran a reunir i decidiran quin serà l’operatiu de la vesprada. 

També et pot interessar

stats