Els joves de Vistabella del Maestrat aprenen a programar videojocs

Penyalab, un laboratori social de creativitat tecnològica al món rural, els ensenya a fer creacions pròpies.

Un dels participants al laboratori de Penyalab
Un dels participants al laboratori de Penyalab

A Vistabella del Maestrat viuen unes 400 persones. Això pot ser un problema per a organitzar cursos o, per contra, una oportunitat. Tres dones emprenedores han creat un laboratori social de creativitat tecnològica. Es diu Penyalab, com no podia ser d'altra manera d'un grup que viu en permanent contacte amb el cim del Penyagolosa. Vol ser un espai de creació i de formació obert a tot el públic, per reduït que puga ser.

La seua intenció és que el món rural no quede exclòs i puga arribar a crear projectes tecnològics. Entre altres iniciatives han format els majors en l'ús dels telèfons mòbils, han posat a disposició dels menuts impressores 3D perquè es facen el seu propi robot i, fins i tot, ensenyen a construir un espanta-senglars, que incorpora sons que fan fugir els animals, per als solitaris habitants dels masos. Totes elles són accions formatives basades en la cultura maker i en l’aprendre fent-ho.

El que fa Penyalab es posar a disposició dels usuaris les màquines i ferramentes tecnològiques que no solen estar a mà als pobles xicotets. Aquest cap de setmana s'ha fet un taller per a dissenyar un robot i programar videojocs on han participat unes desenes de persones, és a dir, un gran èxit en un poble a 1.200 metres d'altitud, a més de 60 quilòmetres d'una capital i amb una població on abunda més la tercera edat que els joves.

També et pot interessar

stats