Els joves i la Policia Local d’Almenara col·laboren en una campanya contra les agressions sexistes

Els joves alertaran els agents de qualsevol tipus d’agressió sexual contra les dones.

Una agent de la Policia Local entrega els cartells de la campanya als joves
Una agent de la Policia Local entrega els cartells de la campanya als joves
24 de setembre 2018 - 00:00

Amb el lema “Almenara lliure d’agressions sexistes. #NoesNo”, l’Ajuntament d’Almenara ha llançat una campanya per a les festes patronals amb l’objectiu, segons ha explicat l’alcaldessa, Estíbaliz Pérez, de “conscienciar la ciutadania perquè s’eviten tot tipus d’agressions sexistes o actes de violència de gènere”. 

La campanya compta amb la col·laboració tant de la Policia Local d’Almenara, com també dels quintos i quintes 2018, joves que arriben a la majoria d’edat enguany. 

Els joves col·laboren amb la Policia Local en el control de les celebracions festives, ja que estan pendents que no es produïsca cap tipus d’agressió sexual i si en detectaren alguna o algú demanara ajuda o assessorament, contactarien immediatament amb la Policia Local.

Pablo Llorenç, membre d’una penya, ha indicat que “de vegades, als casals hi ha hagut paraules cap a les xiques que no podem tolerar” i que, per aquesta raó, “són necessàries campanyes com aquesta per a alguns homes que encara no s’han adonat que tots som iguals”. 

Des de la Policia Local han indicat que la incidència en les festes de les agressions sexuals és d’un 3%, però que l’objectiu és arribar al 0%. “Una de les millors maneres és conscienciar la població des de ben joves. Si ells no toleren aquest tipus de comportament, creiem fermament que podem arribar a eliminar completament aquest tipus de comportaments”, han assenyalat. 

Dins de les tasques de conscienciació, els quintos i les quintes 2018 s’encarreguen també de vendre unes polseres morades a un euro amb el lema de la campanya. La recaptació servirà per a col·laborar amb les celebracions festives. Per la seua banda, també s’han elaborat uns cartells sobre la campanya que la Policia Local reparteix per a col·locar-los en punts d’interés a la localitat, així com als casals de les diverses penyes.

També et pot interessar

stats