Joves de la Plana d'Utiel-Requena es formen per a ser guies turístics especialitzats en la destinació Terra Boval

El curs forma part d'un projecte que busca fomentar l'ocupació i el desenvolupament local de la mancomunitat de l'Interior Terra de Vi 

Una vintena de persones es formen per a especialitzar-se com a guies turístics de la destinació Terra Boval / À Punt NTC
Núria Navarro
28 de juny 2021 - 22:35

Una vintena de persones es formen per a especialitzar-se com a guies turístics de la destinació Terra Boval, a la Plana d'Utiel-Requena. Es tracta d'un curs de tres mesos, amb visites a totes les destinacions, que busca fomentar l'ocupació i millorar la qualitat dels professionals de l'Interior Terra de Vi. El projecte ha sigut impulsat juntament amb el Servei Valencià de Formació i Ocupació Labora.

Mar López, alumna del curs de guies turístics, ha explicat a À Punt que com a utielana que és, tindre aquesta oportunitat de conéixer de primera mà la riquesa que ofereix aquesta zona amb tanta biodiversitat és molt interessant.

El grup aquest dilluns ha visitat Xera i la previsió és recórrer tota la Plana d'Utiel-Requena, a la recerca de les millors destinacions. Com ha explicat Laura Hortelano, formadora del curs de guies de Terra Boval, "es tracta d'una terra rica en jaciments arqueològics, esglésies gòtiques, muralles i restes de castells, el patrimoni del vi i el patrimoni natural, amb dos parcs naturals, microreserves i boscos per a perdre's".

Activitat del grup de guies turísques Terra Bobal
Activitat del grup de guies turísques Terra Bobal / À Punt NTC

L'alumnat es forma amb experts de molts àmbits. Segons ha explicat Javier García, paleontòleg i formador del curs: "el que intentem és explicar-los amb un llenguatge per a tots els públics des de com es forma, per exemple, la fossa tectònica, a com es formen els jaciments de dinosaures que hi ha a Xera."

Elena Soler, alumna del curs de guies turístics, ha explicat que tot el que aprenguen serà molt útil per a poder transmetre-ho als futurs clients.

També et pot interessar

stats