Rap feminista i en valencià per a reivindicar el 8M des d'Ontinyent

La cançó s'ha realitzat en el marc d'un taller gratuït organitzat per l'Ajuntament per a fomentar la igualtat de gènere entre la joventut

Gravació del videoclip del taller de rap i audiovisuals organitzat per l'Ajuntament d'Ontinyent / À Punt NTC

Un grup de joves d'Ontinyent (Vall d'Albaida) última els detalls d'un rap feminista realitzat amb motiu de la celebració del Dia Internacional de les Dones. La cançó naix d'una iniciativa promoguda des de les regidories d’Igualtat i Joventut de l’Ajuntament de la localitat, que de manera conjunta van posar en marxa un taller gratuït de rap i audiovisuals amb l'objectiu de fomentar valors de respecte i igualtat entre els més joves.

La regidora Natàlia Enguix i el regidor Jordi Vallés coincideixen a destacar l’interés d’una iniciativa "que combina la diversió i la formació tant en l’apartat musical i audiovisual com en valors positius".

En el taller, que va començar el passat 10 de febrer i ha tingut un total de quatre sessions, l’alumnat ha aprés cant i composició de la mà d’Adrián González, Barbé, un artista del hip-hop amb anys d’experiència que, aquesta vegada, fa la funció de professor i comparteix tota l'experiència i coneixements. Barbé ha guiat el procés des de la producció musical fins a la gravació del videoclip i el resultat final es podrà veure el pròxim 10 de març, en una exhibició de rap per a tancar amb ritme i reivindicació les celebracions pel Dia de les Dones.

El taller audiovisual també és una proclama en favor del valencià i contra la discriminació. “Volem transmetre i educar en valors, però, sobretot, fer-ho parlant l’idioma que parla la joventut de la ciutat”, declara Jordi Vallés.

El violador eres tu

A finals de 2019, un altre rap feminista es va fer viral arreu del món des de Xile. El violador eres tu denunciava l'assetjament sexual pel 25N, Dia Internacional per l'Eliminació de la Violència contra les Dones.

L'Assemblea Feminista de València va organitzar una performance adaptant al valencià el que ja és conegut com l'himne global del feminisme: Un violador al teu camí. La cançó de les xilenes també es va sentir als carrers de Ciutat de Mèxic, Londres, París, Madrid i Barcelona.

També et pot interessar

stats